Prachtige dramafilm Ghost zie je vrijdag 25 december op

Prachtige dramafilm Ghost zie je vrijdag 25 december op
Met Patrick Swayze en Demi Moore

Kijktip :

Naast zoetsappige kerstfilms met veel sneeuw doen ook hartverscheurende en tranentrekkende romances het erg goed tijdens de Kerstdagen. De romantische dramafilm Ghost is op Eerste Kerstdag te zien op België Eén. Je kunt Ghost ook streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
Sam en Molly zijn een gelukkig getrouwd koppel en dolverliefd - als een stelletje tieners. Wanneer ze op een avond naar hun appartement terugwandelen, wordt Sam vermoord door een dief. Sams geest blijft echter verder leven. Hij beseft dat zijn dood geen toeval was. Hij wil zijn vrouw Molly waarschuwen voor het gevaar dat ook haar bedreigt, maar als geest kan Sam de levenden niet bereiken. Daarom probeert hij te communiceren via Oda Mae Brown, een helderziende die niet eens beseft dat ze bovennatuurlijke gaven heeft.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Het klinkt nu onwaarschijnlijk, maar in 1990 stonden er maar liefst twee romantische filmklassiekers in de top drie van films die het meeste geld opbrachten. Ghost pakte met een recette van bijna zeshonderd miljoen dollar zelfs de koppositie. Het zegt genoeg over de kracht van dit prachtige verhaal, waarin romantiek wordt gekoppeld aan het bovennatuurlijke. Patrick Swayze en Demi Moore, twee van de grootste filmsterren uit die tijd, laten fantastisch acteerwerk zien en Whoopi Goldberg won zelfs een Oscar voor haar bijrol. Nadat je deze film hebt gezien, zal pottenbakken nooit meer hetzelfde zijn - en 'Unchained Melody' van The Righteous Brothers zit in je geheugen gegrift.

Cast
Naast Patrick Swayze (Dirty Dancing) en Demi Moore (A Few Good Men) spelen ook Whoopi Goldberg (Sister Act) en Tony Goldwyn (Nixon) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jerry Zucker (Rat Race).

De film Ghost (1990) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 25 december om 23.25 uur te zien op België Eén. Daarnaast is de film te streamen via onder meer Netflix en Videoland.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige dramafilm Ghost zie je vrijdag 25 december op of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier