Aangrijpend filmdrama Ghost woensdag 6 oktober te zien op RTL 8

Aangrijpend filmdrama Ghost woensdag 6 oktober te zien op RTL 8
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

RTL 8 is natuurlijk dé zender voor zowel zoetsappige als aangrijpende romantische films. Deze week zit je letterlijk gebakken, onder meer met het prachtige Ghost - woensdag te zien op televisie. Je kunt Ghost ook streamen via onder meer Amazon Prime en iTunes.

Het verhaal
Sam en Molly zijn een gelukkig getrouwd koppel en dolverliefd - als een stelletje tieners. Wanneer ze op een avond naar hun appartement terugwandelen, wordt Sam vermoord door een dief. Sams geest blijft echter verder leven. Hij beseft dat zijn dood geen toeval was. Hij wil zijn vrouw Molly waarschuwen voor het gevaar dat ook haar bedreigt, maar als geest kan Sam de levenden niet bereiken. Daarom probeert hij te communiceren via Oda Mae Brown, een helderziende die niet eens beseft dat ze bovennatuurlijke gaven heeft.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Het klinkt nu onwaarschijnlijk, maar in 1990 stonden er maar liefst twee romantische filmklassiekers in de top drie van films die het meeste geld opbrachten. Ghost pakte met een recette van bijna zeshonderd miljoen dollar zelfs de koppositie. Het zegt genoeg over de kracht van dit prachtige verhaal, waarin romantiek wordt gekoppeld aan het bovennatuurlijke. Patrick Swayze en Demi Moore, twee van de grootste filmsterren uit die tijd, laten fantastisch acteerwerk zien en Whoopi Goldberg won zelfs een Oscar voor haar bijrol. Nadat je deze film hebt gezien, zal pottenbakken nooit meer hetzelfde zijn - en 'Unchained Melody' van The Righteous Brothers zit in je geheugen gegrift.

Cast
Naast Patrick Swayze (Dirty Dancing) en Demi Moore (A Few Good Men) spelen ook Whoopi Goldberg (Sister Act) en Tony Goldwyn (Nixon) in Ghost. Deze film is geregisseerd door Jerry Zucker (Rat Race).

Ghost (1990) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is woensdag 6 oktober om 20.25 uur te zien op RTL 8. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 127 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend filmdrama Ghost woensdag 6 oktober te zien op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV