Recensie: Soul is prachtig, emotioneel en honderd procent Pixar

Recensie: Soul is prachtig, emotioneel en honderd procent Pixar
Nu te zien op Disney+

Film :

Vanaf 25 december staat Soul op Disney+. De film had normaal gesproken in de zomer in de bioscopen moeten verschijnen, maar de film heeft best wel een lekkere vibe voor de donkere dagen! Lees hier de recensie van Soul.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Jazzclub
Joe Gardner is muziekleraar op een middelbare school en krijgt de kans om in de beste jazzclub in de stad te spelen. Eén klein missertje zorgt er echter voor dat hij in The Great Before belandt, een magische plek waar nieuwe zielen hun persoonlijkheid, maniertjes en interesses krijgen voordat ze naar de aarde gaan.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Deze film is in één woord 'prachtig'. De animatie is schitterend en weet de 3D en 2D-animaties geweldig te mixen. Eigenlijk doet het verhaal hetzelfde: de gelaagde karakters krijgen een extra laag in hun karakterontwikkeling door de dialogen met de "vlakke" karakters, waardoor het einde nog emotioneler is. De film is misschien wat minder geschikt voor de jongere kinderen, want ondanks een lieve kat en schattige karakters zijn de thema's echt wel volwassen. De boodschap van de film is warm en ook papa en mama leren wat van deze prachtige film. 4,5 ster.

Cast
Naast Jamie Foxx (The Amazing Spider-Man 2) en Tina Fey (Date Night) spelen ook Graham Norton (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga) en Rachel House (Vaiana) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Pete Docter (Inside Out).

Soul is vanaf 25 december 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Animatie. Tijdsduur: 100 minuten. IMDb-score: 7,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV