Vanavond op tv: André Hazes bij Linda's Wintermaand, start Heel Holland Bakt, spin-off Penoza en meer

Vanavond op tv: André Hazes bij Linda's Wintermaand, start Heel Holland Bakt, spin-off Penoza en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 27 december

Kijktip :

Op deze zondag na kerst is er een breed aanbod aan programma's en films te zien op televisie. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de documentaire Mijn Rembrandt, de actiefilm Die Hard with a Vengeance, of naar de spin-off van Penoza: Doodstil. In Linda's Wintermaand zijn vanavond André Hazes en Natacha Harlequin te gast én er gaat een nieuw seizoen van heel Holland Bakt van start, geheel coronaproof. Dat een meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 27 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Mijn Rembrandt

NPO 2
19:45 uur

In de documentaire Mijn Rembrandt duikt regisseur Oeke Hoogendijk in de wereld van de oude meester. Zelfs na 350 jaar hebben de schilderijen van Rembrandt niets aan zeggingskracht ingeboet en weten ze mensen diep te raken. De documentaire is naar eigen zeggen 'an epic art-thriller' geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse schilder zo bijzonder maakt. In een filmisch mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.


Actiefilm: Die Hard with a Vengeance

Veronica
20:00 uur

New York wordt opgeschrikt door een zware bomaanslag in een warenhuis. De dader neemt zelf contact op met de politie. Hij noemt zichzelf Simon en eist dat agent John McClane bij de zaak betrokken wordt. Als er geen gevolg gegeven wordt aan zijn eis, volgt er een nieuwe aanslag op een openbare plaats. Hoewel McClane op dat ogenblik geschorst is wegens wangedrag, aarzelt zijn overste geen seconde om hem opnieuw aan de slag te laten gaan. Simon heeft een persoonlijke rekening te vereffenen met McClane en besluit een woordspelletje met hem te spelen. Telkens als hij het verkeerde antwoord geeft of faalt in een opdracht, ontploft er een nieuwe bom.


Linda's Wintermaand: André Hazes & Natacha Harlequin

SBS 6
20:00 uur

In de laatste aflevering van Linda's Wintermaand zijn zanger André Hazes jr. en advocaat/presentatrice Natacha Harlequin te gast bij Linda de Mol. In een persoonlijk gesprek leert Linda haar gasten beter kennen. André Hazes heeft een turbulent jaar achter de rug. Na een korte relatie met Bridget Maasland kwam hij weer terug bij zijn Monique Westenberg. Natacha Harlequin kwam afgelopen jaar vol in de aandacht toen ze bij Veronica Inside aanschoof om te praten over de Akwasi-rel rond Johan Derksen. Ze begon het nieuwe tv-seizoen als presentatrice van Dit Vindt Nederland!, dat al snel weer van de buis verdween.


Nieuw: Doodstil

NPO 3
20:20 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In de nieuwe misdaadserie Doodstil, een spin-off van Penoza, is in vier afleveringen te zien hoe het personage Luther een meedogenloze killer is geworden. Doodstil speelt zich af in de onderwereld van nu afgewisseld met de opbloeiende hasjhandel in de jaren 90. Een tijd waarin geweld voor de toen nog jonge Luther verre van vanzelfsprekend was. De hoopvolle jonge Luther moet steeds harder vechten om zich staande te houden in een drugswereld, die steeds grimmiger wordt, waardoor hij al snel zijn onschuld dreigt te verliezen. Het verhaal gaat over Luthers demonen uit het verleden. Nadat hij klaar is met zijn werk voor de familie van Walraven uit Penoza staat ineens Puk voor zijn neus. Zij is de dochter van zijn broer en eist dat Luther alsnog, 25 jaar na dato, wraak neemt op de moordenaar van haar ouders.


Terug: Heel Holland Bakt

NPO 1
20:25 uur

In een volledige corona-proof baktent begint vanavond het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. Opnieuw gaan tien getalenteerde bakkers de strijd met elkaar aan. Presentator André van Duin en juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven krijgen de komende weken weer allerlei lekkers voorgeschoteld. De tent is vanwege corona twee keer zo groot, zodat iedereen op gepaste afstand met zijn baksels aan de slag kan. In de eerste aflevering is het thema cake. Voor de eerste opdracht maken de bakkers een tulband. Daarna volgt de technische ronde, waarin jaffa cakes gemaakt moeten worden. Het wordt een behoorlijke kliederboel op de werkbanken. Na het spektakelstuk zal de eerste kandidaat af moeten vallen. Ook wordt de beste bakker van de eerste aflevering uitgeroepen tot Meesterbakker. Elke zondag om 20:20 uur op NPO1.


Deel 1: Promenade, jaaroverzicht 2020

NPO 3
21:50 uur

Het eerste deel van de oudejaarsaflevering van het satirische programma Promenade. Deel twee is maandag 28 december om 22:00 uur te zien op NPO3. In de oudejaarspromenade loodsen presentator Diederik Ebbinge en zijn vaste gasten Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen Nederland naar het einde van het bewogen jaar 2020. Promenade is het programma waarin op satirische wijze naar de actualiteit wordt gekeken en waarin bekende tv-programma's, soms op zeer subtiele wijze, op de hak genomen worden.


Slot: In Europa - de geschiedenis op heterdaad betrapt

NPO 2
22:10 uur

Geert Mak kiest in de laatste aflevering van In Europa zijn persoonlijke hoogtepunten uit de geschiedenis van de afgelopen twintig jaar. Zelden werd in de wereld in zo'n korte tijd zo veel overhoopgehaald. Mak schetst de razendsnelle verandering: van de leiderscultus rondom Poetin tot de opkomst van #MeToo en van het enorme klimaatprobleem tot brexit en de diepgewortelde angst voor de ander. Een spoedcursus recente geschiedenis waarin Mak op de hem bekende, meeslepende manier een samenhangend verhaal weet te smeden van de chaotische eerste twintig jaar van deze eeuw.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: André Hazes bij Linda's Wintermaand, start Heel Holland Bakt, spin-off Penoza en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV