Serierecensie: Bridgerton is rijk kostuumdrama vol smachtende blikken en seksscènes

Serierecensie: Bridgerton is rijk kostuumdrama vol smachtende blikken en seksscènes
Met de stem van Julie Andrews als mysterieuze Lady Whistledown

Kijktip :

Sinds 25 december staat de serie Bridgerton op Netflix. Zin in een bouquetreeks in serievorm, die je laat wegzwijmelen in romantiek, afgunst, smachtende en vileine blikken en lichte erotiek? Dan zit je hier goed. Lees hier de serierecensie van Bridgerton.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Londense high-society
Het verhaal draait om acht broers en zussen van de familie Bridgerton die een goede band met elkaar hebben. Ze doen allemaal hun best om liefde en geluk te vinden binnen de Londense high society, maar met een misstap begeven ze zich gelijk op gevaarlijk terrein. Bridgerton is geïnspireerd op de romans van Julia Quinn.

Met onder andere Polly Walker in de serie 'Bridgerton'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Met acht afleveringen van ongeveer een uur zit deze serie vol met de gebruikelijke clichés (inclusief Assepoester-verhaallijn) van onbereikbare liefdes en tragische misverstanden, maar dat mag de pret niet drukken. De Amerikaanse makers (bekend van Grey's Anatomy en Scandal) gooien de Britse BBC-allure overboord en geven een frisse en modern hedendaagse sfeer aan de serie. En dat werkt! Met sterke rollen voor boegbeeld Phoebe Dynevor en Regé-Jean Page, die de begeerlijke vrijgezel Simon Basset speelt, waar iedereen wel een beschuitje mee wil eten. De kleren gaan uit in soms uitbundige seksscènes, waar de vonken tussen de hoofdrolspelers van afvliegen. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Phoebe Dynevor (Prisoners' Wives) en Jonathan Bailey (Broadchurch) zijn ook Adoja Andoh (Fractured) en Regé-Jean Page (Mortal Engines) in deze serie te zien. Met de stem van Julie Andrews (Mary Poppins). Deze productie is geregisseerd door Chris Van Dusen (The Catch).

Bridgerton is vanaf 25 december 2020 op Netflix te zien. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 60 minuten. Genre: Drama, Romantiek. IMDb-score 7,3.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Bridgerton is rijk kostuumdrama vol smachtende blikken en seksscènes of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier