Moderne filmklassieker Intouchables zie je woensdag op NPO 2

Moderne filmklassieker Intouchables zie je woensdag op NPO 2
Prachtige Franse film met hemelse muziek

Kijktip :

Zo nu en dan weet een internationale film zo'n groot publiek te trekken dat zelfs Hollywood er jaloers op is. Afgelopen jaar gebeurde dat nog met Oscarwinnaar Parasite, maar in 2011 was het de Franse film Intouchables die de kassa deet rinkelen. Dit prachtige comedydrama is vrijdag te zien op NPO 2 en te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
Als gevolg van een ongeval gaat miljonair Philippe (gespeeld door François Cluzet) op zoek naar iemand om hem te helpen in het huishouden. Hij neemt een jonge man aan die opgegroeid is in de voorsteden van Parijs. Deze man - Driss (Omar Sy) - komt net uit de gevangenis en is totaal ongeschikt voor de baan. Samen zullen Philippe en Driss een middenweg moeten vinden tussen klassieke muziek en Earth, Wind and Fire of tussen een kostuum en het trainingspak...

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Het is alweer negen jaar geleden dat Intouchables in de bioscoop verscheen, maar inmiddels mogen we de film een moderne klassieker noemen. Maar weinig niet-Engelstalige films kunnen tippen aan het succes van dit Franse comedydrama: een omzet van bijna 430 miljoen dollar, een Golden Globe- en BAFTA-nominatie en een blijvende populariteit die maar weinig niet-Engelstalige films gegeven is. Het is allemaal te danken aan het even ontroerende als grappige verhaal, de prachtige hoofdrollen van Cluzet en Sy en de inmiddels legendarische muziek van Ludovico Einaudi. 4,5 ster.

Intouchables (2011) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is op vrijdag 10 april om 00.15 uur te zien op NPO 2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Moderne filmklassieker Intouchables zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV