Top 10: De beste films van het jaar 2020

Top 10: De beste films van het jaar 2020
Met oorlogsepos 1917 en meer

Film :

Het (film)jaar 2021 is bijna begonnen. Terugblikkend op het afgelopen jaar, kan gezegd worden dat het jaar 2020 door een rampzalige pandemie een toch wel matig filmjaar was. Gids.tv heeft een top 10 gemaakt van de beste films van 2020.

Dit zijn de keuzes van de filmredactie van Gids.tv, dus gebaseerd op de mening van de redacteuren. Heb jij andere keuzes? Laat het weten in de reacties!

10. Soul

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb 8,0


We kunnen eigenlijk wel stellen dat Pixar met kop en schouders boven alle animatiestudios uit steekt. Eerste Kerstdag was de première op Disney+ en wederom leveren ze een parel van een film af. Volg muziekleraar Joe Gardner op een bijzondere reis door het hiernamaals. Prachtig! Lees hier waar je de film Soul kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Soul.

9. Uncut Gems

Gids.tv: ★★★★ | IMDb 7,4


Acteur Adam Sandler kennen we natuurlijk van de vaak zeer matige komediefilms maar soms komt er een film uitrollen die ons zelfs doet verbazen. Een ijzersterke misdaadthriller van formaat. Een ongeslepen diamant, de titel van de film zegt eigenlijk voldoende. Lees hier waar je de film Uncut Gems kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Uncut Gems.

8. Little Women

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb 7,8


Wie blij wordt van een intelligent kostuumdrama zit met de film Little Women bijzonder goed. Een prachtige productie waar je u tegen zegt. Mede door de cast met onder andere Meryl Streep, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Florence Pugh en Laura Dern, die de sterren van de hemel spelen. Lees hier waar je Little Women kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Little Women.

7. Sound of Metal

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb 7,8


Het was misschien wel de grootste verrassing van het jaar 2020: Sound of Metal. Een intense dramafilm die iedereen een keer gezien moet hebben. Wat als je doof wordt en drummer bent in in een metal band. Een film die qua sounddesign grote indruk maakt, met ijzersterke rollen voor Riz Ahmed en Olivia Cooke. Lees hier waar je de film Sound of Metal kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Sound of Metal.

6. Tenet

Gids.tv: ★★★★ | IMDb 7,6


Regisseur Christopher Nolan kwam deze zomer moedig met een enorme dure productie naar de bioscopen terwijl we met 30 man in de zaal mochten zitten. Het resultaat is slimme actiefilm in hoofdletters. Lees hier waar je de film Tenet kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Tenet.

Lees ook: De beste films en series van 2020, geselecteerd door de redactie van Gids.tv.

5. The Invisible Man

Gids.tv: ★★★★ | IMDb 7,1


Met vrij lage verwachtingen was daar de horrorthriller The Invisible Man met ster-actrice Elisabeth Moss. Het leek op een remake van Paul Verhoeven's Hollow Man. Maar niets bleek minder waar: Een bloedstollende thriller die je bij strot pakt en niet meer los laat. Bekijk hier waar je de film The Invisible Man kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Invisible Man.

4. Jojo Rabbit

Gids.tv: ★★★★ | IMDb 7,9


Hoe bizar kan het lopen als denkbeeldige Adolf Hitler jouw beste vriend is? Een hilarische maar ook dramatische oorlogsfilm die van alle markten thuis is. Regisseur Taika Waititi (die ook de hoofdrol vertolkt als Hitler) heeft een meesterwerkje gemaakt: nog nooit vertoont, met veel humor en een traan. Briljant! Lees hier waar je de film Jojo Rabbit kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Jojo Rabbit

3. Babyteeth

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb 7,1


Regisseur Shannon Murphy debuteert overtuigend met een orginele en prachtige tragikomedie over de liefde tussen de terminale Milla (waanzinnig vertolkt door Eliza Scanlen) en de drugsverslaafde Moses (Toby Wallace). Critici waren lyrisch over deze film, die je absoluut in je hart sluit. Lees hier waar je de film Babyteeth kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Babyteeth.

2. Mank

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb 7,2


Regisseur David Fincher weet in zwart-wit en met weinig poespas je het doek in te zuigen. De karakterontwikkeling, ingewikkelde dialogen en scenarioschetsen zijn van een niveau dat je maar zelden ziet. Een meesterwerk die voor echte filmliefhebbers een must-see is. Lees hier waar je de film Mank kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van de film Mank.

1. 1917 (2019)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb 8,3


Het verhaal was wat simpel: ga van A naar B. De oorlogsfilm 1917 was toch de ultieme bioscoopervaring van 2020. Een visuele achtbaanrit door de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Regisseur Sam Mendes zet met meesterlijk camerawerk van Roger Deakins een zeer avontuurlijke reis langs dood en verderf neer. Je voelt de modder, de kogels en het prikkeldraad. Met uitstekende rollen voor George MacKay en Dean-Charles Chapman. Mede door de prachtige details is 1917 een film om nooit meer te vergeten. Lees hier waar je de film 1917 kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van de film 1917.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV