Top 10: De beste series van het jaar 2020

Top 10: De beste series van het jaar 2020
Met The Crown seizoen 4 en meer

Kijktip :

Aan het einde van 2020 is het tijd om terug te kijken. Gids.tv zet de beste series van dit jaar voor je op een rij. 2020 is een vrij goed seriejaar, of je nu van superhelden, dramaseries of humor houdt.

Dit zijn de keuzes van de filmredactie van Gids.tv, dus gebaseerd op de mening van de redacteuren. Heb jij andere keuzes? Laat het weten in de reacties!

10. Sex Education seizoen 2 (2020)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb 8,3


Het eerste seizoen was een grote verrassing en was een instant hit. Hoe gaat het verder met de seksuele ontwikkeling van hoofdrolspeler Otis? Met Asa Butterfield en Gillian Anderson in de hoofdrol. Lees hier Sex Education kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Sex Education seizoen 2.

9. After Life seizoen 2 (2019)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb 8,4


Als er iemand is die donkere humor in een mooie verpakking kan verkopen, is het wel Ricky Gervais. De Brits komiek, acteur en schrijver weet ook van seizoen 2 een ijzersterke serie te maken. Waar verlies van een dierbare centraal staat. Lees hier waar je de serie After Life nog meer kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van After Life seizoen 2.

8. Drive to Survive seizoen 2 (2020)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb 8,6


Begin dit jaar was het formule 1-circus weer van de partij in een nieuw seizoen Drive to Survive over de snelste snelste autocoureur ter wereld. De Nederlandse coureur Max Verstappen krijgt dit seizoen een nog prominentere rol. Lees hier waar je de serie Drive to Survive nog meer kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Drive to Survive seizoen 2.

7. Ratched (2020)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb 7,3


Hitmachine-regisseur Ryan Murphy (bekend van Hollywood en Glee) schiet wederom glorieus raak met een serie om van te houden. Het verhaal over de zuster Ratched uit de film One Flew Over the Cuckoo's Nest was in alle opzichten een donker feestje op Netflix. Met een heerlijke rol voor actrice Sarah Paulson. Lees hier Ratched kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Ratched.

6. ZeroZeroZero (2020)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb 8,2


We zien ze niet vaak meer: een goed geschreven dramaserie over de internationale drugshandel. ZeroZeroZero was een ijzersterke serie die bovendien geroemd werd door de internationale critici. Met rollen voor Andrea Riseborough en Dane DeHaan. Lees hier waar je de serie ZeroZeroZero kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van ZeroZeroZero.

5. BoJack Horseman seizoen 6 (2020)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb 8,7


Het zijn de slotavonturen van ons favoriete animatiepaard. Het was een waardig afscheid met naast hele grappige momenten ook een traan. Met de stemmen van Alison Brie en Will Arnett. Lees hier waar je de serie BoJack Horseman kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Bojack Horseman seizoen 6.

4. The Queen's Gambit (2020)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb 8,7


De schaakborden waren niet aan te slepen en deze sport werd weer op de kaart gezet. Een krachtige serie over verslavingen, mode, doorzettingsvermogen, verlies en schaken! The Queen's Gambit was een klapper dit jaar die we niet zagen aankomen. Met prachtige rol voor actrice Anya Taylor-Joy. Lees hier waar je de serie The Queen's Gambit kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van The Queen's Gambit.

3. I Know This Much Is True (2020)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb 8,2


Mark Ruffalo speelt in deze serie een prachtige dubbelrol als tweelingbroers Dominick en Thomas Birdsey. Ze lijden aan elkaar, sinds Thomas paranoïde schizofrenie heeft ontwikkelt, maar ze zijn ook het enige wat ze hebben in deze wereld. Een pareltje van HBO die gezien moet worden. Lees hier waar je de serie I Know This Much Is True kunt streamen.

Lees hier de serierecensie van I Know This Much Is True.

2. The Mandalorian seizoen 2 (2020)

Gids.tv: ★★★★½ | IMDb 8,8


Deze hitserie is een mega-succes voor Disney+ en maakte met het tweede seizoen opnieuw grote indruk. De eyecatcher is de bijzonder schattige Baby Yoda (The Child), met Mando als zijn beschermer. De serie ging er wederom uit met een knal en fans willen meer. Lees hier waar je de serie The Mandalorian kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van The Mandalorian seizoen 2.

1. The Crown seizoen 4 (2020)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb 8,7


Als je de waaier van de hitserie The Crown uitslaat klopt alles. De enorme dure sets, de kostuums, de karakters (fictie of feiten?), en de waanzinnige cast. Het Britse Koninklijke Huis was er misschien niet zo blij mee, maar het was voor het grote publiek smullen. Met natuurlijk een prachtige rol voor The People's Princess Diana sterk vertolkt door nieuwkomer Emma Corrin! En Prins Charles in tranen met het raam met vuurwerk is onvergetelijk. Lees hier waar je de serie The Crown kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van The Crown seizoen 4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 10: De beste series van het jaar 2020 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier