Oudejaarsavond op tv: conferences Youp van ’t Hek, Guido Weijers, The Masked Singer en meer

Oudejaarsavond op tv: conferences Youp van ’t Hek, Guido Weijers, The Masked Singer en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 31 december

Kijktip :

Het is Oudejaarsavond en aangezien de meesten door de coronamaatregelen thuis zitten, komt het goed uit dat er veel moois op televisie te zien is. Natuurlijk kun je genieten van de traditionele oudejaarsconferences, maar ook van entertainmentshows en een bijzonder jaaroverzicht. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 31 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Oud & Nieuw Special The Masked Singer

RTL 4
20:35 uur

RTL 4 komt op de laatste dag van 2020 met een speciale extra editie van The Masked Singer. Vijf BN'ers zingen onherkenbaar vanachter de Masked Singer-pakken. De ontknoping van deze special volgt om 23:30 uur, na de oudejaarsconference van Guido Weijers. Op deze oudejaarsavond treden Champagnefles, Klok, Oliebol, Sneeuwpop en Vuurwerk solo, in duetten en in groepacts op. Het is aan de panelleden Gerard Joling & Buddy Vedder en Carlo Boszhard & Loretta Schrijver om de identiteit te achterhalen van de BN'ers die schuilgaan achter de maskers.


Maarten Spanjer: Ondertussen in 2020

NPO 2
21:30 uur

In een zeer persoonlijk jaaroverzicht neemt acteur en schrijver Maarten Spanjer het jaar 2020 onder de loep. Een jaar met bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen. Naast de grote nieuwsonderwerpen waren er ook andere, kleinere, opmerkelijke gebeurtenissen in ons land. Vanuit zijn fascinatie en op geheel eigen wijze maakt Maarten reportages waarin hij op zoek gaat naar het verhaal áchter deze bijzondere, grappige en ontroerende berichten. Van Zeeland tot de kop van Noord-Holland en van Overijssel tot Zuid-Holland. Hij wil een beeld schetsen van het afgelopen jaar en van Nederland. Het resultaat is een bijzonder jaaroverzicht vol met klein nieuws.


Rad van het Jaar: de leukste beelden

NPO 1
21:45 uur

In de oudejaarsshow Rad van het Jaar komen de leukste beelden van 2020 voorbij. Het wordt een hilarisch en volstrekt willekeurig jaaroverzicht in een klassieke quizvorm. Frank Evenblij ontvangt zes bekende Nederlanders om de onvergetelijke en grappigste beelden van 2020 door te nemen. De grote vraag is welke gast het beste heeft opgelet tijdens dit rampenjaar en het meeste weet van een bizar jaar vol tv, internet en social media uit binnen- en buitenland. Dat doen ze door - in stijl met deze traditionele spelletjesavond - aan het levensgrote Rad van het Jaar te draaien. Daarop staan alle twaalf maanden van het jaar. Het lot bepaalt over welke maand de vraag gaat.

De deelnemers:

 • Hardloper Churandy Martina
 • Presentatrice Emma Wortelboer
 • Actrice Georgina Verbaan
 • Zanger Guus Meeuwis
 • Omroep MAX-baas Jan Slagter
 • Cabaretier Martijn Koning


Oudejaarsspecial Ik Hou Van Holland: 25 Jaar SBS6

SBS 6
21:50 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

SBS6 vier het 25-jarig bestaan op oudejaarsavond met een speciale editie van Ik hou van Holland. Het allerleukste uit het archief van de zender komt voorbij. Linda de Mol ontvangt teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade en hun teams. Die bestaan uit presentatoren uit het heden of verleden van SBS6.

Deelnemers
Elk team bestaat naast de teamcaptain uit drie duo's. De volgende bekende SBS6'ers doen mee aan deze Ik hou van Holland-special:

 • Wendy van Dijk en Johnny de Mol
 • Viktor Brand en Mr. Frank Visser
 • Martien Meiland en Jan Versteegh
 • Jeroen van der Boom en Kim-Lian van der Mei
 • Britt Dekker en Alberto Stegeman
 • Piet Paulusma en Marlayne Sahupala

De meest iconische programma's en tv-momenten uit 25 jaar SBS6 komen voorbij. Van 'Over de roooie' en 'Domino D-day' tot 'Undercover in Nederland' en 'Chateau Meiland'.


Live: Oudejaarsconference Guido Weijers

RTL 4
22:07 uur

Guido Weijers houdt in deze live uitgezonden oudejaarsconference een keiharde lachspiegel voor terwijl de wereld in de fik staat. Weijers roast in de laatste uren van het jaar het nieuws, puur en zonder filter. Hij zaagt hoge bomen bij de knieën af en raast dwars door het bizarre 2020. De tijdsgeest werd nog nooit zo scherp gevangen in een avond vol ongemakkelijke waarheden, gitzwarte humor en intelligente grappen.


Oudejaarsconference: Youp van 't Hek - Korrel zout

NPO 1
22:31 uur

Voor de tiende en laatste keer doet Youp van 't Hek de oudejaarsconference. In de laatste anderhalf uur van 2020 blikt hij terug op het afgelopen jaar. Een terugblik met de titel Korrel Zout. Een titel die de lading volledig dekt. Ook in het jaar waarin een venijnig en meedogenloos coronavirus de wereld aan alle kanten volledig ontwricht heeft. Juist nu is het volgens Youp van 't Hek tijd voor een vrolijke en vooral relativerende conference, die niet alleen het overschot aan zelfbenoemde deskundigen meedogenloos de maat neemt, maar ook een zonnig en opgeruimd licht laat schijnen over een toekomst met iets minder zinloze welvaart. Er mag weer gelachen worden. Sterker nog: er moet weer gelachen worden.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV