Dit zijn de meest spraakmakende tv-momenten van 2020

Dit zijn de meest spraakmakende tv-momenten van 2020
Famke Louise bij Jinek of Irma Sluis bij persconferenties?

Kijktip :

2020 was een bijzonder jaar: ook op de tv was er dit jaar weer genoeg te beleven. En dat hebben we bij Gids.tv gezien: jullie zochten massaal op de meest spraakmakende tv-momenten van 2020. Dit zijn de meest spraakmakende volgens de lezers van Gids.tv.

Bekijk hier alle eindejaarsoverzichten van Gids.tv

10. Youp van 't Hek zingt Wappie

19 december in uitzending Even Tot Hier, NPO 1
De laatste uitzending van Even tot Hier verraste met een optreden van Youp van 't Hek. Hij coverde zijn bekende hit 'Flappie' en wist hem om te toveren tot een coronaversie. In hetzelfde programma toverde Gordon zichzelf om tot Donald Trump, ook het kijken waard.

9. Racisme-uitzending Veronica Inside

22 juni in uitzending Veronica Inside, Veronica
Na de ophef over de Akwasi-grap van Johan Derksen volgde een veelbeladen racisme uitzending (die je in zijn geheel kan terugkijken op Gids.tv). Daarin mocht vooral Johan Derksen op het strafbankje plaatsnemen. Wat volgde was een rel, waarbij het voortbestaan van het programma aan een zijden draadje kwam te hangen.

8. Fabio Jakobsen valt in Ronde van Polen

5 augustus tijdens Ronde van Polen, wielerkoers
Nog een vreselijke crash in de wielersport dit jaar: de Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen knalde met hoge snelheid in de dranghekken. Dylan Groenewegen, een andere Nederlandse sprinter, kreeg de schuld.

7. Bridget Maasland met doorschijnende trui bij RTL Boulevard

5 oktober in uitzending RTL Boulevard, RTL 4
Bridget Maasland was wel vaker in het nieuws dit jaar, maar haar enigszins opvallende verschijning in deze RTL Boulevard-uitzending spande volgens jullie de kroon: Een doorschijnend truitje in de uitzending.

6. Akwasi aan tafel bij Beau

11 juni in uitzending Beau, RTL 4
Akwasi was in 2020 één van de meestbesproken mensen in Nederland. Na zijn speech op de Dam in Amsterdam kwam hij bij verschillende programma's uitleg geven. Zo ook aan tafel bij Beau van Erven Dorens, alwaar hij zijn frustraties even 'goed kwijt kan'.

5. Amber Brantsen wordt onwel in uitzending NOS Journaal

8 juni in uitzending NOS Journaal, NPO 1
Een minder leuk moment in tv-jaar 2020: Amber Brantsen werd onwel tijdens de uitzending van het NOS Journaal. Brantsen maakte het redelijk snel daarna weer goed. Gelukkig.

4. Ruzie tussen Anouk en Lil' Kleine in The Voice of Holland

10 januari in uitzending The Voice of Holland, RTL 4
Al maanden ging de ruzie tussen Anouk en Lil' Kleine in The Voice of Holland rond. Wie dacht een donderende ruzie te zien, komt bedrogen uit: het ging eerder om een meningsverschil.

3. Famke Louise te gast bij Jinek

23 september in uitzending Jinek, RTL 4
Een van de meest opmerkelijke tv-momenten van dit jaar, vonden jullie. 20% van de respondenten in de Gids.tv poll koos het optreden van Famke Louise bij talkshow Jinek, met uitspraken die we nooit meer gaan vergeten: "Ik heb respect voor corona" en "ik heb geen schijt aan de anderhalvemetersamenleving".

2. Irma Sluis introduceert 'hamsteren' in gebarentaal

16 maart in persconferentie coronavirus, NPO 1
24% van de lezers kozen in de poll voor de introductie van het gebaar 'hamsteren'. Gebarentolk Irma Sluis werd een onmisbare schakel in de persconferenties.

1. Peter R. de Vries krijgt ruzie in talkshow Beau

4 juli in uitzending Beau, RTL 4
Met een overweldigende meerderheid (30% van de stemmen) is het optreden van Peter R. de Vries en de ruzie met talkshowhost Beau gekozen tot het meest spraakmakende tv-moment. Beau probeert de controle te houden in deze felle discussie waarbij allerlei beweringen en verwijten over tafel vliegen, ook richting de presentator.

Bekijk de uitslag van de poll Wat is het meest spraakmakende tv-moment van 2020? hieronder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV