Nieuwjaarsdag op tv: Kater van 2020 op Comedy Central, start Nieuwe Boeren en meer

Nieuwjaarsdag op tv: Kater van 2020 op Comedy Central, start Nieuwe Boeren en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 1 januari

Kijktip :

Nieuwjaarsdag is natuurlijk de perfecte dag om lekker op de bank plaats te nemen om tv te kijken. Gelukkig is er meer dan genoeg moois om te kijken, zo kun je zappen naar de Kater Van 2020, nieuwe spelshows, een theatervoorstelling, de aftrap van een nieuwe realityserie en meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 1 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Humoristisch terugblik: Kater van 2020

Comedy Central
20:00 uur

Op de eerste avond van het nieuwe jaar blikt Comedy Central terug op 2020, het jaar dat velen van ons een flinke kater heeft opgeleverd.

Bekijk hier op welk kanaal Comedy Central bij jouw tv-aanbieder te zien is.

Van lockdowns, geannuleerde evenementen en eenzame verjaardagsfeestjes tot complottheorieën, afgelaste vakanties en faillissementen. Het jaar 2020 was bepaald geen feestjaar. The Roast ging ook niet door en daarom komt Comedy Central met een alternatief: de Kater van 2020. Onder anderen Peter Pannekoek, Gerard Joling, Famke Louise, Karin Bloemen en Tygo Gernandt komen voorbij. Ze blikken om humoristische wijze terug op het afgelopen jaar en spelen scènes die typisch 2020 zijn.

Postcode Loterij: De Weg Naar 54,9 Miljoen

RTL 4
20:00 uur

In de spannende nieuwjaarsquiz Postcode Loterij: De Weg Naar 54,9 Miljoen spelen vijf kandidaten tegen elkaar om de hoofdprijs. Wie heeft de juiste kennis in huis en gaat er met het geld vandoor? Elke ronde speelt zich af in de toekomstige werelden van 2021. Bijvorbeeld het Eurovisie Songfestival, het EK voetbal en de Olympische Spelen. Ook wordt er live geschakeld naar de uitreiking van de Postcode Kanjer van 54,9 miljoen euro, ergens in Nederland.

Terug: De Alleskunner

SBS 6
20:30 uur

De afvalrace De Alleskunner is terug met een nieuw seizoen waarin de deelnemers 99 spellen spelen waarbij steeds één persoon afvalt. De afleveringen zijn de komende vrijdagen om 20:30 uur op SBS6. Honderd kandidaten starten aan het spelprogramma waarin ze veel verschillende kwaliteiten moeten tonen om ver te komen. Elke aflevering worden tien spellen gespeeld waarbij steeds de persoon die laatste wordt afvalt. Tijdens de opdrachten worden de alledaagse vaardigheden, behendigheid, kennis en het logisch verstand van de deelnemers op de proef gesteld. Na tien weken en 98 spellen zijn er nog twee mensen over. Zij spelen de zinderende finale om te bepalen wie de man of vrouw is die álles kan.

Theater: Nasrdin Dchar - ADEM

NPO 2
21:05 uur

In zijn nieuwe voorstelling ADEM zoekt Nasrdin Dchar naar grip op de chaos van dit jaar. Is het een jaar om snel te vergeten of een jaar om nooit meer te vergeten? De in september geplande première ging uiteindelijk niet door en was alleen via een livestream te zien. Nu alsnog voor een groot publiek op NPO 2. Vanuit een leeg DeLaMar theater blikt Nasrdin op zijn eigen, persoonlijke manier, terug op een bizar jaar. Nasrdin is in deze voorstelling niet alleen Nasrdin. Hij is ook zijn vrouw Amy, zijn vader en moeder, zijn kinderen Malik en Dina en zijn vriend Mike. Moeiteloos schakelt hij tussen deze personen en zet hen allemaal even invoelbaar, met eigen mimiek en emotie neer. ADEM is op een filmische wijze opgenomen, waardoor het meer is dan een registratie van een theatervoorstelling. Hierbij speelt Nasrdin direct met de camera om de intimiteit van de verhalen en de betrokkenheid van de kijker thuis zo krachtig mogelijk te maken.

Nieuw: Iedereen is van de wereld

SBS 6
21:30 uur

Basisschoolleraar en filmliefhebber Jeroen probeert in de spelshow Iedereen is van de wereld reiskilometers te verzamelen voor zijn droombestemming Hollywood. Hij wordt bijgestaan door Britt Dekker en Najib Amhali. Dit drietal neemt het op tegen Leo Alkemade en Harm Edens. Die spelen voor de 51-jarige medisch secretaresse Paulien. Zij hoopt een reis te winnen naar Rwanda. Welk team weet de 27 wereldburgers het beste in te schatten?

Nieuw: Nieuwe Boeren

NPO 1
21:35 uur

In het nieuwe reality-spelprogramma Nieuwe Boeren gaan twaalf Nederlanders terug naar de basis. Op een oude boerderij, zonder moderne gemakken, moeten ze zonder ervaring een maand een boerderij runnen. Na deze aftrap-aflevering is de rest van het seizoen vanaf 7 januari elke donderdag om 20:30 uur te zien op NPO 1. De deelnemers leven volledig zelfvoorzienend, zonder elektriciteit, zonder wifi en zonder stromend water, maar met veel dieren en land, dat dagelijks verzorgd en onderhouden moet worden. Ze moeten samenwerken om alles draaiende te houden én in het spel te blijven. Elke aflevering eindigt namelijk met een duel waarna een deelnemer afvalt. Daarnaast moeten ze geld verdienen. Het boerenkoppel Rianne en Arnold zijn de oorspronkelijke bewoners van de boerderij en zetten de ‘nieuwe boeren’ iedere aflevering flink aan het werk om geld voor de pot te verzamelen. Die gaat naar de winnende boeren in de finale.

Terug: MAX PubQuiz

NPO 1
22:10 uur

MAX PubQuiz is terug met een nieuw seizoen waarin Sybrand Niessen teams ontvangt in een gezellige kroegsfeer om pubquizzen te spelen. Na deze eerste aflevering om 22:10 uur de volgende vrijdagen om 21:30 uur op NPO 1. Elke week spelen zes teams van twee personen uit hetzelfde huishouden tegen elkaar. De winnaars van elke aflevering spelen op 12 februari om de felbegeerde MAX Pubquiz Trofee. In rondes van vier vragen wordt de kennis getest op het gebied van muziek, geschiedenis, sport en eten & drinken. En ook een puzzelronde ontbreekt niet. De teams moeten goed op elkaar ingespeeld zijn om succes te boeken.

Nieuw: Man in Room 301

NPO 3
22:10 uur

De Finse thrillerserie Man in Room 301 wordt de komende drie avonden met dubbele afleveringen op NPO 3 uitgezonden. Na vandaag op zaterdag om 22:10 en zondag om 22:25 uur. Op een Finse midzomeravond in 2007 gebeurt er iets verschrikkelijks dat het leven van de familie Kurtti voorgoed verandert: peuter Tommi komt om het leven. Twaalf jaar later gaat de familie op vakantie naar Griekenland, waar er steeds meer boven water komt over wat er gebeurd is op die noodlottige dag. Elk van de familieleden ziet zich op pijnlijke wijze geconfronteerd met het verleden, en met elkaar.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV