Vanavond op tv: nieuw seizoen Wie is de Mol?, De VI Meestervoorspellers en meer

Vanavond op tv: nieuw seizoen Wie is de Mol?, De VI Meestervoorspellers en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 2 januari

Kijktip :

Zaterdag wordt een mooie avond voor de molloten, want er gaat een nieuw seizoen van Wie Is De Mol? van start, en zij kunnen ook nog eens lekker napraten in Moltalk. Maar er is nog veel meer op tv te zien vanavond, zoals nostalgie rond Ajax, een leuke spelshow is terug op tv, een musical-uitzending van Beste Zangers en de special De VI Meestervoorspellers… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 2 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Weet Ik Veel

RTL 4
20:00 uur

De quiz Weet Ik Veel is vanaf vanavond terug op tv. Presentator Beau van Erven Dorens test de komende weken weer de algemene kennis van BN'ers en studenten. Elke zaterdag om 20:00 uur op RTL 4. Elke week spelen drie BN'ers de quiz met vijftig kennisvragen tegen elkaar. Tegelijkertijd beantwoorden dertig studenten in de zaal de vragen ook. In de finale speelt de beste BN'er tegen de beste student voor een mooi geldbedrag.


Nieuw: Wie is de Mol? 2021

NPO 1
20:30 uur

Het is nog maar enkele maanden na de jubileumeditie van Wie is de Mol?, en het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? gaat nu al van start. In Tsjechië beginnen tien bekende Nederlanders aan de jacht op de Mol in hun midden. Elke zaterdag om 20:30 uur op NPO 1. Presentator Rik van de Westelaken geeft de kandidaten elke week een aantal opdrachten waarin ze geld voor de pot kunnen verdienen. De taak van de Mol is om dat zoveel mogelijk te voorkomen én niet ontdekt te worden. Wie aan het eind van de aflevering de minste vragen over de Mol goed beantwoordt, verlaat het spel. In de finale gaat de winnaar er met het geld uit de pot vandoor.

Deelnemers
Dit zijn de kandidaten van Wie is de Mol? 2021:

  • Journalist en politiek verslaggever Charlotte Nijs
  • Radio-dj en media ondernemer Erik de Zwart
  • Beeldend kunstenaar en essayist Florentijn Hofman
  • Chef’Special-zanger Joshua Nolet
  • Zangeres Lakshmi Swami Persaud
  • Adjunct-hoofdredacteur van LINDA.nl en socialmediadeskundige Marije Knevel
  • Cabaretier en theatermaker Remco Veldhuis
  • Actrice Renée Fokker
  • Straatvoetbalster Rocky Hehakaija
  • Schrijver en programmamaker Splinter Chabot

MolTalk
Direct na afloop van de afleveringen is de nabeschouwing met oud-deelnemers te zien in MolTalk op NPO 3.


De VI meestervoorspellers: vooruitblik 2021

SBS 6
20:30 uur

In De VI meestervoorspellers voorspellen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp met bekende gasten en het publiek in de studio wat er komend jaar gaat gebeuren

Speel thuis mee op www.meestervoorspellers.nl

De vragen gaan over allerlei onderwerpen: van politiek en sport tot royalty en entertainment. Het bekende Veronica Inside-trio staat er niet alleen voor. Een aantal deskundigen, het studiopubliek en de kijker doen fanatiek mee met voorspellen. Dat levert volgens VI-recept voldoende op om te lachen, te analyseren of het grondig met elkaar oneens te zijn. Wie de quiz wint is pas over een jaar duidelijk. Dan wint de deelnemer met de meeste goede voorspellingen 25 duizend euro.


Terug: MolTalk

NPO 3
21:30 uur

Ook dit seizoen van Wie is de Mol? wordt wekelijks teruggeblikt op de afleveringen in het napraatprogramma MolTalk. Direct na afloop van het realityspelprogramma op NPO 1 kun je op zaterdagavonden zappen naar NPO 3 voor de nabeschouwing. Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen ontvangen in VondelCS wekelijks verschillende oud-deelnemers om na te praten en te discussiëren en speculeren over de opdrachten, complotten en theorieën. Verdachte acties worden onder de loep genomen, spelopdrachten nog eens uitgepluisd en reacties en app-statistieken van de kijkers komen voorbij. Het nieuwe, 21ste seizoen van Wie is de Mol? speelt zich af in Tsjechië. Opnieuw beginnen tien bekende Nederlanders aan de jacht op een van hen, de Mol in hun midden. Wie is de Mol? is elke zaterdag rond 20:30 uur te zien op NPO 1.


Special: Beste Zangers - Musicals

NPO 1
21:40 uur

In deze musicalspecial van Beste Zangers zingen musicalsterren en musicalliefhebbers bekende nummers uit onder andere Miss Saigon, The Wiz, Grease en The Jerseyboys. Edsilia Rombley ontvangt bekende musicalsterren Réne van Kooten en Kim-Lian van der Meij en liefhebbers Emma Heesters, René Froger, Lenny Kuhr en Thomas Berge. Ze zingen hun favoriete musicalhits, zowel solo als in duet. Met de opnames van deze special, die is opgenomen voor de coronacrisis, vierden de makers het feit dat de Nederlandse musical 60 jaar bestond. Op dit moment zitten vele honderden mensen die in de musicalwereld betrokken zijn thuis, veelal zonder inkomsten.


Andere Tijden Sport: Ajax' wereldbeker in 1995

NPO 1
22:45 uur

In twee afleveringen blikt Andere Tijden Sport terug op de winst van de wereldbeker door Ajax in 1995. Na het eerste deel deze zaterdag is deel 2 een dag later, op zondag 3 januari om 22:25 uur te zien op NPO 1. Ruim 25 jaar geleden is het, 28 november 1995. Ajax kroont zich tot de beste van de wereld. In Tokyo verslaat het succeselftal van Louis van Gaal het Braziliaanse Grêmio. Andere Tijden Sport gaat 25 jaar terug in de tijd en reconstrueert het grootste succes van Ajax sinds de gouden jaren zeventig. Ook de keerzijde van het succes komt aan bod. Want de manier waarop spelers in salarisschalen worden ingedeeld zorgt voor scheve gezichten en leidt tot verdeeldheid. Door die scheve gezichten en door het Bosman-arrest - waardoor spelers voortaan de vrijheid krijgen om aan het eind van hun contract zonder transfervergoeding van club te veranderen - lopen veel spelers gratis de Ajax-deur uit.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw seizoen Wie is de Mol?, De VI Meestervoorspellers en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier