Docuserie De Veerkracht Van Volendam vanaf maandag bij NPO 2: open gesprek over drama

Docuserie De Veerkracht Van Volendam vanaf maandag bij NPO 2: open gesprek over drama
Bedrijfsleider John Veerman verbreekt stilzwijgen

Kijktip :

Vanaf maandag kun je bij NPO 2 kijken naar de driedelige documentaireserie De Veerkracht Van Volendam, 20 Jaar na De Brand. Hierin wordt een open gesprek gevoerd over de cafébrand op Oudejaarsavond van 2000 in Volendam.

De Veerkracht Van Volendam gemist? Kijk alle afleveringen terug bij Gids.tv.

Cafébrand verwoestte veel levens
Bij een Oud & Nieuw-feest eind 2000 brak er in café De Hemel brand uit, die vele levens heeft verwoest. Er vielen veel gewonden en veertien mensen kwamen om het leven. Een aantal slachtoffers heeft hier nooit over gesproken en Volendam staat bekend als een gesloten gemeenschap, maar daar komt nu verandering in.

Bedrijfsleider John Veerman deelt zijn verhaal
Er wordt namelijk in De Veerkracht Van Volendam over dit drama gesproken door dorpsgenoten op een podium. Een barkeeper, een brandweerman en een stamgast keren terug naar die nacht en delen hun verhaal. Ook bedrijfsleider John Veerman van bar De Hemel komt aan het woord, hij verbreekt voor het eerst in twintig jaar het stilzwijgen.

De driedelige serie De Veerkracht Van Volendam, 20 Jaar na De Brand is vanaf maandag 4 januari elke dag om 22.10 uur te zien bij NPO 2. Daarna kun je De Veerkracht Van Volendam terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docuserie De Veerkracht Van Volendam vanaf maandag bij NPO 2: open gesprek over drama of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier