Vanavond op tv: TV Monument met John de Mol, Coronaspecial Iedereen had het erover en meer

Vanavond op tv: TV Monument met John de Mol, Coronaspecial Iedereen had het erover en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 3 januari

Kijktip :

De eerste zondagavond van het jaar gaat van start met heel wat nieuwe programma's én twee bijzondere documentaires. Zo kun je kijken naar het spelprogramma Beat The Champions of naar 40 jaar TV Show, waarin Ivo Niehe terugblikt op de hoogtepunten uit het verleden. Daarnaast is er een coronaspecial die presenteerd wordt door Art Rooijakkers en een interview met dé man uit televisieland: John de Mol. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 3 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Bernard Haitink - De mysterieuze Maestro

NPO 2
19:50 uur

Documentaire over de wereldberoemde Nederlandse dirigent Bernard Haitink (91). Haitink wordt in het slot van zijn loopbaan op de voeten gevolgd door de camera's van de Engelse omroep BBC. Haitink verwoordt zijn liefde voor Engeland in duidelijke bewoordingen: "Ik hoop dat ik hier kan sterven en niet terug hoef naar mijn eigen land." Dat de liefde wederzijds is, blijkt uit deze documentaire waarin de makers proberen het geheim van Haitink te ontrafelen. In september 2019 dirigeert hij zijn allerlaatste concert in Luzern. Hij reflecteert op een groot aantal thema’s en vertelt over de kunst van het dirigeren. Ook praat hij uitgebreid over de Tweede Wereldoorlog en waarom hij in Engeland wilde blijven. Naast veel muziekfragmenten zijn er in de documentaire ook diverse musici met kleurrijke verhalen over het werk van Haitink. Zijn huidige vrouw en kinderen zorgen ook voor een toegevoegde waarde in de documentaire.


Nieuw: Beat The Champions

RTL 4
20:00 uur

Spelprogramma waarin quizliefhebbers het solo opnemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens neemt de kandidaat het helemaal alleen op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen, hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen.


Nieuw: Code van Coppens

SBS 6
20:20 uur

In de nieuwe spelshow 'Code van Coppens: de wraak van de Belgen' nemen wekelijks twee duo's van bekende Nederlanders het tegen elkaar op in een humoristische en zenuwslopende escaperoom-opdracht. De deelnemers moeten uit een kamer vol wetenschappelijke experimenten, puzzels en mysteries zien te komen. Ze worden achter de schermen geleid door de Belgische broers Staf en Mathias Coppens. Zij bedenken de proeven en helpen de duo’s op komische wijze in hun zoektocht naar buiten. In de eerste opdracht krijgen de duo's Leo Alkemade & Dennis Weening en Klaas van der Eerden & Fien Vermeulen de opdracht om een kostbare diamanten ring stelen na te zijn ontsnapt uit een gevangenentransport. Er is alleen een probleem, ze hangen met kettingen en boeien aan elkaar vast. Kunnen ze zichzelf bevrijden? En wie bemachtigt het snelst de ring uit de streng beveiligde kluis? Elke zondag om 20:20 uur op SBS6.

Bekijk alle deelnemers van Code van Coppens.


Nieuw: 40 jaar TV Show

NPO 1
21:25 uur

Ivo Niehe's TV Show bestaat veertig jaar. Dat viert hij met een reeks bijzondere afleveringen met zowel terugblikken op hoogtepunten uit het verleden als nieuwe gesprekken. Ivo Niehe deelt dit seizoen persoonlijke herinneringen, geeft inzicht in serieuze en triviale zaken rond het maken van de TV Show en ontmoet nieuwe, inspirerende hoofdpersonen uit binnen- en buitenland. In deze aflevering vertelt Charles Spencer, de broer van Lady Diana, vertelt over het tragische lot van zijn oudere zus. Daarnaast blikt Ivo Niehe terug op de komst van Prince in de TV Show-studio. Zijn komst veranderde in een nachtmerrie. Ook een overzicht van de belangrijkste momenten uit eerdere gesprekken met Johnny Kraaijkamp sr. over de Louis d'Or, zijn drankzucht, zijn kinderen en zijn periode is Zuid-Afrika. Zoon Johnny kijkt terug op het leven van zijn vader. Elke zondag om 21:25 uur op NPO 1.


Nieuw: Media Inside

NPO 3
21:50 uur

In het nieuwe programma Media Inside geven journalist Gijs Groenteman en columnist Marcel van Roosmalen een blik op de mediawereld. Dat doen ze met een scherpe, uitgesproken en vrolijke blik.
Samen met twee wisselende gasten nemen Gijs en Marcel de hoogte- en dieptepunten van de voorbije mediaweek door. Het aanbod is tegenwoordig gigantisch. Van televisie tot socials en van print tot radio en podcasts. Media Inside, een knipoog naar het voetbalpraatprogramma Veronica Inside, bestaat uit een halfuur informatie, meningen, verhalen, emoties en ergernissen. Dat deden vrienden Gijs en Marcel al uren samen ene nu staat er een camera op. Elke zondag rond 21:50 uur op NPO 3.


Docu: Sigrid Kaag - Van Beiroet tot Binnenhof

NPO 2
22:10 uur

Regisseur Shuchen Tan volgde vijf jaar lang de transformatie van Sigrid Kaag van VN-diplomaat naar minister en lijsttrekker van D66. Aan het begin van de documentaire is Kaag VN-diplomaat in het buitenland en keert ze terug naar Nederland om minister te worden. Uiteindelijk transformeert ze tot politiek boegbeeld van D66. In de internationale diplomatie is Kaag als een vis in het water, hier wordt ze geconfronteerd met een veranderd Nederland. Als politicus moet ze balanceren tussen haar idealen en de afspraken binnen het kabinet; privé krijgt ze te maken met persoonlijke aanvallen en verdachtmakingen.


Coronaspecial: Iedereen Had Het Erover

RTL 4
22:51 uur

Door Covid-19 en corona krijgt het jaar 2020 een zeer prominente plek in de geschiedenisboeken. En voor wat Nederland betreft staan de eerste weken van de lockdown in maart van dit jaar diep in ons collectief geheugen gegrift. Art Rooijakkers blikt met vier personen terug op die uitzonderlijke eerste weken van de lockdown. Zo volgt hij een IC-verpleegkundige, een uitvaartondernemer, een zwangere vrouw en een heer op leeftijd.


TV Monument: Een terugblik op de carrière van John de Mol

NPO 1
23:05 uur

Deze 125ste aflevering van TV Monument is een terugblik op de carrière van John de Mol. In het programma van tv-chroniqueur Han Peekel worden al jaren mensen die een opmerkelijke rol spelen of speelden in de wereld van televisie geportretteerd. De afgelopen twintig jaar heeft John de Mol, de meest bepalende persoonlijkheid uit de geschiedenis van het medium televisie, nauwelijks interviews gegeven over zichzelf. Voor Han Peekel maakt hij een uitzondering. De Mol vertelt in de uitzending onbevangen over zijn rol - met vallen en opstaan - als televisieproducent. Ook zijn jarenlange samenwerking met die andere markante persoonlijkheid, Joop van den Ende komt op onthullende wijze aan bod. Joop vertelt openhartig over de succesvolle samenwerking met John, die hen beiden miljardair maakte.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: TV Monument met John de Mol, Coronaspecial Iedereen had het erover en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV