Recensie: Asphalt Burning is het Noorse antwoord op The Fast and the Furious

Recensie: Asphalt Burning is het Noorse antwoord op The Fast and the Furious
Inclusief een snufje schlagerfestival

Film :

Sinds 2 januari is de film Asphalt Burning op Netflix te zien. Fasten your seatbelts voor snoeiharde, ronkende bolides in de meest foute actiekomedie in jaren. Lees hier de filmrecensie van Asphalt Burning.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Revanche voor de liefde
Wanneer zijn bruiloft plotseling wordt afgelast, gaat Roy (Anders Baasmo Christiansen) een uitdaging aan van een nieuwe tegenstander. Hij zal racen voor zijn weggelopen bruid, op de iconische Nürburgring in Duitsland. Een race voor de liefde, maar komt hij ook als eerste over de finishlijn?

Met Anders Baasmo Christiansen en Sven Nordin in de film 'Asphalt Burning'

Beoordeling van Gids.tv: ★
Het is vloeken in de kerk als je deze Noorse actiekomedie vergelijkt met The Fast and the Furious en misschien ook wel The Cannonball Run, een film uit vervlogen tijden. De makers hebben in ieder geval inspiratie opgedaan bij deze wereldberoemde films. Asphalt Burning brengt een slap verhaal over racen voor de liefde van je leven. Een typisch gevalletje van verstand op nul en gaan! De actie gaat echter zo belachelijk over-de-top dat je dit niet serieus kan nemen. Het feest is compleet als de lokale Noorse beroemdheid Wenche Myhre een lied gaat zingen: "Hij heeft een felrode rubberboot." Op dat moment zinkt de humor in deze actiekomedie echt naar een dieptepunt. Eén ster.

Cast
Naast Anders Baasmo Christiansen (Kon Tiki) en Kathrine Thorborg Johansen (Skjelvet), Alexandra Maria Lara (The King's Man) is ook Wenche Myhre (Knäpp igen). Deze productie is geregisseerd door Hallvard Bræin.

Asphalt Burning is vanaf 2 januari 2021 te zien op Netflix. Genre: Actie, Komedie. Tijdsduur: 100 minuten. IMDb-score 5,2.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Asphalt Burning is het Noorse antwoord op The Fast and the Furious of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV