Klassieke actiefilm Lethal Weapon vrijdag te zien op Veronica

Klassieke actiefilm Lethal Weapon vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In de jaren tachtig was de buddy movie een zeer populair filmgenre, en combinaties in alle soorten en maten kwamen voorbij. De meest iconische én populaire versie van het stel was de combi Mel Gibson/Danny Glover in Lethal Weapon. Deze film is vrijdag te zien op Veronica en je kunt Lethal Weapon streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het noodlot brengt politieagenten Martin Riggs en Roger Murtaugh bij elkaar in een ingewikkelde zaak, waarin moord, zelfmoord en een grootschalige internationale drugssmokkelbende de hoofdrol vertegenwoordigen. Riggs is een gevaarlijke waaghals door zijn doodsverachting en expertise als het gaat om het ombrengen van zijn tegenstanders. Murtaugh wil niets liever dan op korte termijn met pensioen gaan en genieten van zijn gezin. Om te overleven in de strijd tegen het kwaad hebben de twee elkaar echter hard nodig.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Bij een actiecomedy ontstaat altijd het risico dat één van de twee genres de overhand krijgt. Geweldige actiescènes worden dan afgewisseld met slappe en niet-grappige humor, of hilarische situaties worden ruw onderbroken door slecht uitgevoerde actie. Regisseur Richard Donner weet de balans in Lethal Weapon echter perfect in evenwicht te houden, waardoor de film zowel hilarisch als meeslepend is. Dat is voor een groot deel te danken aan het samenspel tussen Gibson en Glover; vooral die laatste heeft een aantal hilarische oneliners, zoals het beroemde "I'm too old for this shit".

Cast
Naast Mel Gibson (Braveheart) en Danny Glover (The Color Purple) zijn ook Gary Busey (Point Break) en Mitchell Ryan (Liar Liar) te zien in Lethal Weapon. Deze film is geregisseerd door Richard Donner (The Goonies).

Lethal Weapon (1987) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is vrijdag 23 september om 21.25 uur te zien op Veronica. Genre: actie, comedy. Speelduur: 110 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV