Prachtige muziekdocu Aretha Franklin - Soul Sister woensdag te zien op NPO 2

Prachtige muziekdocu Aretha Franklin - Soul Sister woensdag te zien op NPO 2
Soulzangeres groeide uit tot icoon

Kijktip :

Woensdagavond (6 januari) zendt NPO 2 de prachtige muziekdocumentaire Aretha Franklin - Soul Sister uit. De film laat zien welke band de legendarische Queen of Soul Aretha Franklin heeft met de stad Detroit en hoe ze eind jaren zestig een grote rol in de vrouwen- en burgerrechtenbeweging speelt.

Aretha Franklin - Soul Sister gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Natuurlijke hulpbron
Gedurende haar carrière ontving Franklin tal van (muziek)prijzen, maar ze is het meest vereerd met de bijzondere award die ze in 1985 van de staat Michigang krijgt. Die verklaart haar stem tot 'natuurlijke hulpbron'. Het laat zien hoe verknocht Franklin aan haar thuisbasis is; ze brengt er het grootste deel van haar leven door en ze overlijdt er op 16 augustus 2018.

Ongekend succes
Franklin is de onbetwiste Queen of Soul dankzij 'Respect', 'Think', 'I Say a Little Prayer' en tientallen andere hits. Hoewel ze ongekend succes heeft, blijft ze altijd die Soul Sister die gehecht is aan Detroit en zijn gemeenschap. Vrienden van Franklin vertellen over de betekenis van haar muziek en ze is zelf ook te zien in archiefbeelden. Uiteraard staan die bol van de muziek.

De documentaire Aretha Franklin - Soul Sister is op woensdag 6 januari om 22.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Aretha Franklin - Soul Sister terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige muziekdocu Aretha Franklin - Soul Sister woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier