Klassieke actiefilm Lethal Weapon 2 vrijdag te zien op Veronica

Klassieke actiefilm Lethal Weapon 2 vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Na het enorme succes van de eerste Lethal Weapon-film in 1987 werd al snel besloten om er een vervolg aan vast te plakken. Lethal Weapon 2 verscheen in 1989 en was al bijna net zo goed als het eerste deel. De film is vrijdag te zien op Veronica en je kunt Lethal Weapon 2 streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
De politiedetectives Martin Riggs en Roger Murtaugh zijn aan elkaar gewaagd. Hoewel ze bijzonder sterk van elkaar verschillen, vormen ze een goed team. Ze krijgen de opdracht de boekhouder, Leo Getz, te beschermen omdat hij moet komen opdagen in de rechtszaal om te getuigen tegen zijn werkgevers. Riggs en Murtaugh zijn niet gelukkig met de opdracht totdat de identiteit van de werkgevers bekend wordt. De lastige boekhouder heeft namelijk bijna een half miljard dollar witgewassen voor een drugssyndicaat, dat Riggs en Murtaugh al geruime tijd een doorn in het oog is.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur Richard Donner voegde voor de tweede Lethal Weapon-film wat vers bloed toe aan de cast. De introductie van Joe Pesci, die de hyperactieve Leo Getz speelt, is een meesterzet; hij zorgt voor een aantal komische momenten en draagt mede bij aan het hoge tempo van de film. Ook de mooie Patsy Kensit is een uitstekende toevoeging. Bovendien blijft het samenspel tussen Mel Gibson en Danny Glover een gouden formule, die aan de kassa weer goede zaken deed. Het vormde de aanleiding voor nóg twee vervolgen, in 1992 en 1998.

Cast
Naast Mel Gibson (Braveheart) en Danny Glover (The Color Purple) zijn ook Joe Pesci (The Irishman) en Patsy Kensit (Grace of My Heart) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Richard Donner (The Goonies).

Lethal Weapon 2 (1989) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 27 augustus om 22.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, comedy. Speelduur: 114 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Klassieke actiefilm Lethal Weapon 2 vrijdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV