Woensdag in Op1: Albert Verlinde verruilt theater voor politiek

Woensdag in Op1: Albert Verlinde verruilt theater voor politiek
De gasten van woensdag 6 januari

Kijktip :

Albert Verlinde kennen we allemaal van de showbizz en het theater. Hij heeft deze twee echter in 2020 achtergelaten en focust zich nu op zijn politieke carrière. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 6 januari

  • In Amerika is het nog altijd spannend wie de meerderheid krijgt in de Senaat. In Georgia worden de laatste twee zetels verdeeld en voor Biden is het cruciaal dat beide zetels naar de Democraten gaan. Democraat Raphael Warnock won de eerste zetel, de strijd om de tweede is nog onbeslist. Lijdt Trump vandaag zijn zoveelste nederlaag? Vanavond bij Op1 heeft Amerika-deskundige Laila Frank het laatste nieuws.
  • Vandaag was het zover. In Nederland mocht het zorgpersoneel in ziekenhuizen en verpleeghuizen dan eindelijk worden gevaccineerd. IC-verpleegkundige Carol Verdonk was zelf één van de eersten die een prik kreeg. Vanavond bij Op1 vertellen Verdonk, GGD-voorzitter André Rouvoet en Ton de Boer van het college beoordeling geneesmiddelen of het vaccineren het keerpunt in de crisis betekent, waarop we allemaal zo vurig hopen. Ook Viroloog Marion Koopmans schuift aan. Zij is bezorgd over de Britse corona-variant die nu ook in Nederland snel om zich heen grijpt.
  • Afgelopen maandag werd Albert Verlinde beëdigd als gemeenteraadslid in Vught, nadat hij in december stopte als directeur van het grootste musicalproductiebedrijf van Nederland. Vanavond bij Op1 legt Albert Verlinde uit waarom hij ophield met het produceren van grote musicals als Tina Turner de Musical om zich te storten op kwesties als de toekomst van de N65.
  • Het gaat er soms hard aan toe in de Tweede Kamer, maar het is nog niets vergeleken met wat zich daar vroeger afspeelde: nietsontziende machtsstrijd, onthoofdingen en levens vol tragiek. Vanavond bij Op1 vertelt journalist Wouke van Scherrenburg over de nieuwe serie ‘De strijd om het Binnenhof’ waarin ze in de levens van politieke kopstukken duikt, van Johan van Oldenbarneveldt tot Pim Fortuyn.
  • Voor Ernst Kuipers, ziekenhuisdirecteur van het Erasmus MC in Rotterdam, was het een bijzondere dag. Vanavond bij Op1 vertelt hij hoe ook in zijn ziekenhuis vandaag eindelijk de eerste IC-verpleegkundigen werden gevaccineerd tegen het coronavirus.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 6 januari gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Albert Verlinde verruilt theater voor politiek of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier