Nieuwe documentaireserie De strijd om het Binnenhof start vrijdag op NPO 2

Nieuwe documentaireserie De strijd om het Binnenhof start vrijdag op NPO 2
Wouke van Scherrenburg duikt in de geschiedenis

Kijktip :

Op vrijdag 8 januari gaat de nieuwe geschiedenisserie De strijd om het Binnenhof van start op NPO 2. Hierin onderzoekt Wouke van Scherrenburg de verhalen over politieke leiders die een essentiële rol speelden in de geschiedenis van onze democratie.

De strijd om het Binnenhof gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Spannende verhalen
De inmiddels 74-jarige Van Scherrenburg was jarenlang één van de toonaangevendste politiek verslaggevers van ons land en weet dus als geen ander hoe het er aan toe gaat op het Binnenhof. In De strijd om het Binnenhof laat ze voor het eerst de spannende verhalen achter de zucht naar macht zien, die zich in politiek Den Haag hebben afgespeeld.

Intriges en affaires
En dat zijn er nogal wat: affaires, intriges, de terugkerende roep om verandering en pogingen om rivalen - al dan niet letterlijk - een kopje kleiner te maken. Door de jaren heen hebben zich vele opmerkelijke gebeurtenissen voorgedaan op het Binnenhof. Liefdesaffaires, politiek gekonkel en showprocessen zijn van alle tijden. Dit alles heeft uitgemond in ons hedendaagse gebouw van de democratie.

De nieuwe documentaireserie De strijd om het Binnenhof is vanaf vrijdag 8 januari wekelijks rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De strijd om het Binnenhof terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe documentaireserie De strijd om het Binnenhof start vrijdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV