Hartverscheurend filmdrama The Green Mile zaterdag te zien op België Eén

Hartverscheurend filmdrama The Green Mile zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Nadat regisseur Frank Darabont zich in 1994 al had gewaagd aan een ontroerend gevangenisdrama naar een boek van Stephen King, besloot hij het in 1999 nog eens dunnetjes over te doen. Het resultaat? De prachtige, hartverscheurende film The Green Mile, die ruim drie uur in beslag neemt. Deze parel is zaterdag te zien op België Eén en je kunt The Green Mile streamen via Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
The Green Mile gaat over gevangenisbewaker Paul Edgecomb, die op latere leeftijd terugblikt op zijn leven - en de gebeurtenissen van 1935 in het bijzonder. In dat jaar wordt de enorme zwarte gevangene John Coffey binnengebracht in de Cold Mountain Penitentiary, waar Edgecomb op de zogeheten Dodengang werkt. Coffey lijkt te beschikken over speciale krachten: hij geneest Edgecomb van een blaasontsteking en wekt een dode muis weer tot leven. De grote vraag is natuurlijk: is Coffey schuldig?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Frank Darabont kunnen we niet bepaald productief noemen, want hij regisseerde tot nu toe slechts vier speelfilms. De eerste twee staan echter nog altijd te boek als twee van de beste films van de jaren negentig, en misschien wel aller tijden: The Shawshank Redemption en The Green Mile. Terwijl in de eerste de rauwe realiteit overheerst, voegt Darabont - met behulp van het bronmateriaal van Stephen King - in de tweede een vleugje van het bovennatuurlijke toe. Het doet niets af aan het indrukwekkende verhaal, de puike acteerprestaties van de gehele cast en het feit dat deze ruim drie uur durende film geen moment verveeld. Een ware klassieker.

Cast
Naast Tom Hanks (Forrest Gump) en David Morse (The Hurt Locker) zijn ook Bonnie Hunt (Jumanji) en Michael Clarke Duncan (Sin City) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Frank Darabont (The Mist).

The Green Mile (1999) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is zaterdag 2 oktober om 20.50 uur te zien op België Eén. Genre: drama. Speelduur: 189 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Hartverscheurend filmdrama The Green Mile zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV