Bizar waargebeurd drama I, Tonya zie je vrijdag op Canvas en NPO 3

Bizar waargebeurd drama I, Tonya zie je vrijdag op Canvas en NPO 3
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Het verhaal van kunstschaatser Tonya Harding, die in de jaren negentig furore maakte, is zó bizar dat het wel waar moet zijn. Gelukkig koos Hollywood ervoor om de bijzondere gebeurtenissen uit haar leven te verfilmen, met een geweldige cast. De biografische film I, Tonya is vrijdag te zien op Canvas én NPO 3 en je kunt I, Tonya streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
De entree van Tonya Harding in de kunstschaatswereld verloopt niet zonder slag of stoot. Vanwege haar afkomst (een white trash-familie), grote mond en lastige karakter past ze niet goed in het milieu. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen in 1994 weet Tonya zich echter op te werken tot een van de grote favorieten. Door een incident, waarbij haar rivale aangevallen wordt door een ingehuurde crimineel, is haar toekomst in de kunstschaatswereld niet meer zeker.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Dankzij haar rollen in films als The Wolf of Wall Street (2013) en Focus (2015) groeide de Australische actrice Margot Robbie uit tot een sekssymbool in Hollywood, maar met I, Tonya laat ze een hele andere kant van zichzelf zien. Robbie fungeerde ook als producent voor deze film, waarin ze eindelijk haar ware acteertalent kan laten zien na een ware transformatie te hebben ondergaan. Ze wordt nog overtroffen door Allison Janney, die op gruwelijke wijze Tonya's moeder vertolkt - en er een Oscar voor won. De geweldige soundtrack, met muziek van onder meer Dire Straits, Supertramp, Fleetwood Mac en ZZ Top, doet de rest.

Cast
Naast Margot Robbie (Once Upon a Time in Hollywood) en Sebastian Stan (The Devil All the Time) zijn ook Allison Janney (Bombshell) en Julianne Nicholson (August: Osage County) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Craig Gillespie.

I, Tonya (2017) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 8 januari om 21.20 uur te zien op Canvas. Even later, vanaf 22.10 uur, is de film ook te zien op NPO 3. Genre: drama. Speelduur: 120 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV