Hilarische comedy Murder by Death zie je zaterdagavond op NPO 2

Hilarische comedy Murder by Death zie je zaterdagavond op NPO 2
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Bij mysterieuze comedyfilms denk je algauw aan de Pink Panther-serie, maar comedylegende Peter Sellers speelde ook nog in een andere succesvolle film in het genre: Murder by Death. De film is zaterdagavond te zien op NPO 2 en je kunt Murder by Death streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
In Murder by Death nodigt de excentrieke miljonair Lionel Twain de vijf meest geniale detectives uit voor een etentje - en een moord. Hoewel ze Twain niet kennen, kunnen ze de verleiding niet weerstaan en vanuit de hele wereld reizen de detectives naar het verlaten kasteel. Daar worden ze opgewacht door de blinde butler Jamesir Bensonmum. Tijdens het diner laat Twain weten wat hij van plan is: om middernacht zal er een moord plaatsvinden en hij biedt één miljoen dollar aan degene die het mysterie weet op te lossen. Al snel ontstaan er echter problemen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
En wanneer er problemen ontstaan in een komisch moordmysterie, kan dat maar één ding betekenen: chaos. Voor deze hilarische film heeft regisseur Robert Moore een geweldige cast van acteerlegendes samengesteld. We zien Peter Sellers, David Niven, Maggie Smith, Peter Falk, Alec Guinness en diverse andere illustere bijrolspelers. De excentrieke miljonair Twain wordt vertolkt door de al even excentrieke schrijver Truman Capote. Al met al een heerlijke twist op het bordspel Cluedo, waarin humor de boventoon voert.

Murder by Death (1976) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zaterdag 9 januari om 23.55 uur te zien op NPO 2. Genre: comedy, mysterie. Speelduur: 95 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Hilarische comedy Murder by Death zie je zaterdagavond op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV