Groots filmspektakel Dawn of the Planet of the Apes zondag te zien op Veronica

Groots filmspektakel Dawn of the Planet of the Apes zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Disney+ en iTunes

Kijktip :

In 1968 verscheen de eerste Planet of the Apes-film met Charlton Heston, en die productie staat nog altijd overeind als een klassieker. Diverse malen is geprobeerd om de franchise nieuw leven in te blazen, en dat lukte het best met de trilogie met Andy Serkis in de hoofdrol. Dawn of the Planet of the Apes is zondag te zien op Veronica en je kunt Dawn of the Planet of the Apes streamen via onder meer Disney+ en iTunes.

Het verhaal
Nadat een dodelijk virus tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide probeert een kleine groep mensen met beperkte middelen te overleven. Tijdens een expeditie stuit een aantal van hen op een groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door de intelligente chimpansee Caesar. De onderzoekers hebben vreedzame intenties en willen met de apen samenwerken, maar niet iedereen denkt er zo over. Na een kort vredesbestand komt het tot een conflict tussen de mensen en de apen, en barst de strijd los.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Naast ongekend Hollywoodspektakel heeft Dawn of the Planet of the Apes nog veel meer te bieden. Afgezien van de sublieme special effects en het geweldige acteerwerk is de ontwikkeling van de karakters namelijk het grootste pluspunt in deze indrukwekkende productie. Maar uiteraard springen de voor een Oscar genomineerde visual effects het meest in het oog: nog nooit zagen pratende apen er zó realistisch uit als in deze film. Hierdoor word je als kijker volledig meegezogen in dit spannende verhaal over de strijd tussen mens en dier - en de dunne scheidslijn tussen de beide soorten.

Cast
Naast Andy Serkis (Black Panther) en Jason Clarke (The Devil All the Time) zijn ook Gary Oldman (Mank) en Judy Greer (Ant-Man and the Wasp) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Matt Reeves (Cloverfield).

Dawn of the Planet of the Apes (2014) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is zondag 28 november om 22.10 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 130 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Groots filmspektakel Dawn of the Planet of the Apes zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV