Fantasyspektakel The Lord of the Rings: The Two Towers maandag te zien op Net5

Fantasyspektakel The Lord of the Rings: The Two Towers maandag te zien op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Nadat Peter Jackson in 2001 vriend en vijand verbaasde met het enorme spektakel The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, deed hij dat kunstje het jaar daarna nog eens dunnetjes over met The Lord of the Rings: The Two Towers. Deze grootse fantasyfilm is maandag te bewonderen op Net5 en je kunt The Lord of the Rings: The Two Towers streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Het reisgenootschap uit het eerste deel is uit elkaar gevallen na de dood van Boromir. De hobbits Frodo en Sam wacht de onmogelijke taak onbeschermd naar Mordor te komen. Als ze dichter bij de Doemberg komen, waar de Ring ooit werd gesmeed, wordt de reis zwaarder en de Ring voor Frodo steeds moeilijker te weerstaan. Met behulp van de minst waarschijnlijke persoon gaan zij de strijd aan met heer Sauron, die een kwaadaardig verbond heeft gesloten met de tovenaar Saruman. Ondertussen proberen Aragorn, Legolas en Gimli de hobbits Merijn en Pepijn te vinden en te bevrijden uit de handen van de Orc's van Saruman.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Spektakel in het kwadraat, zo mogen we The Two Towers wel omschrijven. Door de enorme speelduur van zo'n drie uur krijgt Peter Jackson echter ook ruimschoots de kans om zijn personages van karakterontwikkeling te voorzien. De film ziet er opnieuw van begin tot eind prachtig ooit, zoals met The Fellowship of the Ring ook al het geval was. Dat is mede te danken aan de nieuwste CGI-technieken waar Jackson destijds gebruik van maakte, die ook anno 2021 nog altijd adembenemend mooi zijn. Een film die je gezien moet hebben.

Cast
Naast Elijah Wood (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) en Ian McKellen (Beauty and the Beast) zijn ook Viggo Mortensen (Green Book) en Liv Tyler (Ad Astra) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Jackson (They Shall Not Grow Old).

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) wordt beoordeeld met een 8,7 op IMDb en is op maandag 11 januari om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: avontuur, fantasy. Speelduur: 179 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantasyspektakel The Lord of the Rings: The Two Towers maandag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV