Vrijdag bij Op1: Marion Koopmans over Britse mutatie coronavirus

Vrijdag bij Op1: Marion Koopmans over Britse mutatie coronavirus
De gasten van vrijdag 8 januari

Kijktip :

Vanavond is viroloog Marion Koopmans te gast bij Op1 om te praten over de Britse mutatie van het coronavirus. Ook vertelt ze ons over de Zuid-Afrikaanse variant, die voor het eerst in Nederland is vastgesteld. Hieronder lees je wie de andere gasten van Op1 zijn.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 8 januari

  • De HUMAN-documentaireserie Klassen was de afgelopen maanden te zien bij NPO1. Deze reeks volgde achtstegroepers van verschillende basisscholen in Amsterdam-Noord. Leerlingen Anyssa en Yunuscan zijn te gast bij Op1, samen met hun juffen Astrid Brugman en Jolanda Rietel.
  • Na de ‘dominomus’ en de ‘McFlurry-egel’, is er nu ook de 'mondkapmeeuw'. Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, is te gast bij Op1 om over deze nieuwe aanwinst in zijn museum te praten. Erwin Kompanje, klinisch ethicus in Rotterdam, gaf hem de gevonden meeuw op nieuwjaarsdag.
  • Engeland bereidt zich voor op de noodtoestand, nu de mutatie van het coronavirus daar voor grote problemen zorgt. Marion Koopmans leidt samen met de GGD het onderzoek naar de verspreiding van deze variant.
  • Twee dagen na de bestorming van het Capitool, kwam president Donald Trump met een videoboodschap waarin hij zich eindelijk neerlegt bij de verkiezingsuitslag. Amerikanist Koen Petersen is te gast bij Op1 om te vertellen over het laatste nieuws.
  • Ruben Terlou maakt voor de VPRO een nieuwe reisserie: De Wereld van de Chinezen. Dit keer reisde hij niet af naar China, maar zocht hij Chinezen op in de hele wereld. Hij vertelt erover bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 8 januari gepresenteerd door Astrid Joosten en Paul de Leeuw.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV