Vanavond op tv: De wereld van de Chinezen van Ruben Terlou, nieuwe talkshow Humberto en meer

Vanavond op tv: De wereld van de Chinezen van Ruben Terlou, nieuwe talkshow Humberto en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 10 januari

Kijktip :

Deze zondagavond gaan een aantal nieuwe programma's van start. Zo kun je kijken naar de eerste aflevering van Ruben Terlou's reisserie De wereld van de Chinezen waarin hij op zoek gaat naar Chinezen die zich in het buitenland hebben gevestigd. Ook krijgt Humberto Tan weer zijn eigen talkshow: Humberto. Daarmee is hij het zondagvariant van Jinek en Beau. En er is nog meer leuks te zien op televisie. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 10 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Sciencefictionfilm: Dawn of the Planet of the Apes

Veronica
20:00 uur

De steeds groter wordende groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door Caesar, wordt bedreigd door de overlevenden van een dodelijk virus. Dit virus roeide tien jaar eerder vrijwel de gehele menselijke wereldbevolking uit. Na een kort vredesbestand, breekt er toch een oorlog uit tussen mensen en apen. Wie wordt de dominante soort op aarde?


Nieuw: De wereld van de Chinezen

NPO 2
20:20 uur

In deze nieuwe reisserie zoekt Ruben Terlou Chinezen op die zich in het buitenland vestigen om daar te investeren en zo een bijdrage leveren aan de nieuwe wereldorde waar China een hoofdrol in speelt. Overal in de wereld duiken Chinezen op met een bijna onbeperkte werklust, de modernste technologie en heel veel geld. Terlou wil weten wie zijn ze, wat ze willen bereiken en wat voor impact hun aanwezigheid op de lokale bevolking heeft. In de eerste aflevering ziet hij Kenianen in vloeiend Chinees de liefde voor het Chinese moederland bezingen. Hij ontdekt dat de komst van de Chinezen en hun investeringen ook tot conflicten leidt. De opmars van China in Afrika is groot. Aan de oostkust van Kenia komt de Nieuwe Zijderoute van China aan land. Ruben reist in een Chinese trein met een Chinese machinist over een door Chinezen aangelegd spoor, dwars door safariparken, naar Nairobi. Elke zondag om 20:20 uur op NPO 2.


Nieuw: Trafficked With Mariana Van Zeller

National Geographic
21:29 uur

In dit nieuwe programma gaat onderzoeksjournaliste Mariana van Zeller op zoek naar criminele netwerken. Ze geeft een harde maar realistische inkijk in de onderwereld. Als ze zich mengt in de drugshandel, wapenhandel, mensenhandel en andere crimenele activiteiten wordt het soms best gevaarlijk. In de eerste afleverng duikt Mariana van Zeller in de tijgerhandel. Lichaamsdelen van die wereld zijn verkrijgbaar in criminele netwerken. Elke zondag om 21:30 uur op National Geographic.


Nieuw: Humberto

RTL 4
22:05 uur

Humberto Tan is terug met een nieuwe talkshow op RTL 4: Humberto. Humberto wordt de zondagavondvariant van Jinek en Beau, met de nadruk op het nieuws van het weekend en een vooruitblik op de week die komen gaat. Ook is er altijd akoestische muziek in het programma. De komende zomer zal Humberto dagelijks te zien zijn met volop aandacht voor sportevenementen als het EK voetbal en de Olympische Spelen. Elke zondag om 22:15 uur ontvangt hij mensen uit de actualiteit, sport en entertainmentwereld.


Tegenlicht: toekomst van protest

NPO 2
22:10 uur

Het nieuwe seizoen van het documentaireprogramma Tegenlicht gaat van start met een aflevering over de toekomst van demonstreren. In de komende weken gaat het ook over schoonheidsidealen, dataïsme en eenzaamheid. Tegenlicht zoekt uit wat de toekomst van protest is nu we niet alleen gedwongen worden afstand te houden, maar ook online aan steeds indringendere en verfijndere surveillancesystemen worden onderworpen? Actievoeren is sinds mensenheugenis verbonden met fysieke nabijheid: 'schouder-aan-schouder'. Dat gaat niet in een anderhalvemetersamenleving. Online wordt het echter ook moeilijker om protestacties te organiseren. Elke zondag om 22:10 uur op NPO 2.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: De wereld van de Chinezen van Ruben Terlou, nieuwe talkshow Humberto en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier