Hoe Erica Terpstra toch een 'go' kreeg voor nieuwe reizen

Hoe Erica Terpstra toch een 'go' kreeg voor nieuwe reizen
'Ik begon te blozen en te juichen'

Nieuws :

Afgelopen week werd bekend dat Erica Terpstra toch weer op reis mag voor nieuwe afleveringen van haar tv-programma Erica op Reis. De presentatrice en oud-politica kreeg het goede nieuws van Omroep MAX-baas Jan Slagter te horen.

In een interview met De Telegraaf geeft Terpstra aan dat ze nu rondloopt op een roze wolk. "Ik begon te blozen en te juichen. Weet je wat het is? Er was al eerder gesproken over het stopzetten van het programma. De laatste twee reizen waren echte bonusreizen. Dan denk je 'dat is allemaal prachtig geweest', maar er is nog zóveel moois op de wereld. Dus toen Jan me belde en zei: 'Ik heb me er geweldig hard voor gemaakt, je mag weer gaan reizen', dan gaat er wel wat door je heen. Ik loop nu op een roze wolk!"

Het was dankzij Slagter dat er toch nieuwe afleveringen van Erica op Reis op televisie zullen komen. "Ik heb begrepen dat dit de uitkomst is van een mooi gesprek tussen Jan Slagter en de netcoördinator", zegt Erica Terpstra. "En eerlijk gezegd had Jan vorig jaar al gezegd: 'Misschien zit er toch nog enige beweging in. Zeg nooit nooit.' Daar heeft hij zich aan gehouden."

Waar Erica komend seizoen naartoe gaat, is nog niet bekend. "Vier mag ik er maken! Het is allemaal nog kersvers, het staat nog helemaal niet vast waar we naar toe gaan. Maar nú al heb ik de lol van de voorbereiding. We gaan eerdaags met een atlas op schoot naar bestemmingen zoeken. ’'Wat is interessant? Wat is leuk?' Ik had sowieso al heel grote wensen. Zo zou ik ontzettend graag naar Papoea-Nieuw-Guinea gaan. De authenticiteit, de stammen die er nog zijn. Het is zó prachtig daar", aldus Erica Terpstra.

Bekijk eerdere uitzendringen van Erica op Reis terug.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Hoe Erica Terpstra toch een 'go' kreeg voor nieuwe reizen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV