Fascinerende documentaire Kingdom of Silence dinsdag te zien op NPO 2

Fascinerende documentaire Kingdom of Silence dinsdag te zien op NPO 2
De relatie tussen de VS en Saoedi-Arabië

Kijktip :

Op dinsdagavond 12 januari zendt NPO 2 de fascinerende documentaire Kingdom of Silence uit. Hierin staat de relatie tussen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië centraal en wordt ook het leven en werk van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi belicht.

Kingdom of Silence gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Persona non grata
Khashoggi werd gaandeweg steeds meer persona non grata in het land dat hij jarenlang had gediend en vertegenwoordigd. Na zijn verbanning uit Saoedi-Arabië in 2017 begon Khashoggi venijnige columns over het regiem te schrijven voor The Washington Post, een Amerikaanse krant. De journalist was zijn leven niet langer zeker.

Martelkamer
Inmiddels weten we hoe dat leven eindigde: op 2 oktober 2018, in een geïmproviseerde martelkamer in de Saoedische amabassade te Istanboel. Khashoggi's moed om zich toch te blijven uitspreken tegen het regime grenst met die kennis aan het ongelooflijke. De docu Kingdom of Silence toont hoe gecompliceerd Khashoggi's leven was.

De documentaire Kingdom of Silence is op dinsdag 12 januari om 22.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Kingdom of Silence terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende documentaire Kingdom of Silence dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier