Enerverende actiecomedy Rush Hour dinsdag te zien op Veronica

Enerverende actiecomedy Rush Hour dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Jackie Chan was in 1998 al een hele grote naam in de wereld van de actiefilms, maar met Rush Hour maakte hij pas zijn eerste uitstapje naar Hollywood. Het werd meteen een gigantisch succes en er kwamen zelfs enkele vervolgen. Deze heerlijke actiecomedy is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Rush Hour streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
In de laatste nacht dat Hong Kong onder Britse leiding valt, voorkomt inspecteur Lee, een goede vriend van consul Han Solon, dat een aantal historische Chinese stukken uit het land wordt gesmokkeld. Twee jaar later neemt de criminele Juntao wraak en ontvoert de dochter van consul Han. Deze vertrouwt het vinden van zijn dochter niet aan de FBI toe en besluit zijn oude vriend inspecteur Lee om hulp te vragen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Op vernuftige wijze hebben scenaristen Jim Kouf en Ross LaManna een plausibele reden bedacht om Jackie Chan vanuit Hongkong naar Hollywood te halen. Na zijn aankomst in de Verenigde Staten schiet de film in de hoogste versnelling, met een stortvloed aan enerverende en spectaculaire actiescènes. Ook op verbaal niveau raast de film vooruit in de zesde versnelling, vooral dankzij de aanwezigheid van komiek Chris Tucker - die de grappen op topsnelheid op de kijker afvuurt. Het geheel kan daardoor op sommige momenten wat té vermoeiend worden, maar uiteindelijk staat er toch een zeer vermakelijke actiecomedy op poten.

Cast
Naast Jackie Chan (The Foreigner) en Chris Tucker (Silver Linings Playbook) zijn ook Tom Wilkinson (The Ghost Writer) en Elizabeth Peña (The Incredibles) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Brett Ratner.

Rush Hour (1998) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op dinsdag 12 januari om 23.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, comedy. Speelduur: 98 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Enerverende actiecomedy Rush Hour dinsdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV