Maandag in M: Hanna Nijenhuis en vader Hans delen heftig verhaal over Hanna's ziekte

Maandag in M: Hanna Nijenhuis en vader Hans delen heftig verhaal over Hanna's ziekte
De gasten van maandag 11 januari

Kijktip :

M begint vandaag (maandag 11 januari) aan de tweede uitzendweek van 2021. Vanavond schuiven onder meer Hanna Nijenhuis en haar vader Hans, hoofdredacteur van het AD, aan. Zij vertellen hun heftige verhaal over de ziekte van Hanna.

Lees verder onder de video's.

De gasten in M - maandag 11 januari

  • Van de ene op de andere dag begon Hanna Nijenhuis haar zicht te verliezen. Ze bleek de zeldzame, erfelijke ziekte van Leber te hebben. Plots staat Hanna's wereld stil. Toch wil ze met haar verhaal het stigma rondom blinden en slechtzienden veranderen. Hanna schuift straks aan met haar vader Hans Nijenhuis, hoofdredacteur van het AD.
  • De Nederlandse filmsector beleefde - ondanks corona - een succesvol 2020. Nederlandse films doen het in de rest van de wereld goed. De bioscoopfilm De Dirigent uit 2018 is nu aangekocht in China en zal vanaf eind januari in ruim 5000 bioscoopzalen te zien zijn. Straks schuift de regisseur Maria Peters aan samen met hoofdrolspelers Gijs Scholten van Aschat en Christanne de Bruijn.
  • Democratisch voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi onderzoekt wat de beste manier is om Trump alsnog uit zijn ambt te zetten. Ondertussen wordt er via allerlei wegen op alternatieve sociale media een tweede bestorming van het Capitool aangekondigd door de aanhangers van Trump.De ervaring leert dat veel Amerikaanse trends en gebeurtenissen overwaaien naar Nederland; denk aan emancipatiegolven, extremistische opvattingen en complottheorieën. Wat kunnen wij in Nederland verwachten? We praten er straks over met Amerikakenner Twan Huys, rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen en onderzoekjournalist van de Volkskrant Huib Modderkolk.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in M: Hanna Nijenhuis en vader Hans delen heftig verhaal over Hanna's ziekte of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier