Docu Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls woensdag te zien op NPO 2

Docu Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls woensdag te zien op NPO 2
Hoe een flop uitgroeide tot cultklassieker

Kijktip :

Na een succesvolle carrière in Nederland, met klassiekers als Turks fruit en Soldaat van Oranje op zijn naam, trok filmmaker Paul Verhoeven naar Hollywood. Ook daar ging het hem voor de wind (RoboCop, Total Recall, Basic Instinct), maar in 1995 kwam die reeks tot een einde: Showgirls flopte genadeloos in de bioscoop.

Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

"Ranzige film"
In de documentaire Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls probeert regisseur Jeffrey McHale de weerzin tegen én de adoratie voor deze film te analyseren. De kritieken waren in 1995 niet mals: "Een ranzige film vol vrouwenhaat met lachwekkende dialogen en stuitend slechte acteurs." Het provocatieve sprookje van Verhoeven krijgt tal van prijzen, zoals voor de slechtste film, actrice en regisseur.

Blote borsten
Het verhaal gaat over een stripper in Las Vegas en gaat als gevolg daarvan gepaard met een optocht van blote borsten. Is die misogyn of juist feministisch? Is de film één grote grap, een "over-the-top fun movie", een moderne klassieker of toch "a piece of shit"? Hoe het ook zij, het gesprek over Showgirls is nooit verstomd. Deze documentaire is opgebouwd uit bestaand beeldmateriaal, inclusief veel filmfragmenten.

De documentaire Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls is op woensdag 13 januari om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV