Sci fi-klassieker Star Trek VI: The Undiscovered Country woensdag te zien op Spike

Sci fi-klassieker Star Trek VI: The Undiscovered Country woensdag te zien op Spike
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Veel meer dan die andere beroemde sci fi-reeks, Star Wars, werden de Star Trek-films gekenmerkt door wisselende resultaten. Regelmatig zat er echter ook een uitstekende productie bij, zoals Star Trek VI: The Undiscovered Country. Deze klassieker is woensdag te zien op Spike en je kunt Star Trek VI: The Undiscovered Country streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Nadat een explosie heeft plaatsgevonden op de mijnbouwmaan Praxis, hebben de Klingons ongeveer vijftig jaar totdat hun ozonlaag het begeeft. Ze zijn genoodzaakt vrede te sluiten met de Federatie, waarmee ze al zeventig jaar in conflict zijn. Kapitein James T. Kirk en zijn bemanning worden ingeschakeld voor de vredesonderhandeling, maar de gesprekken verlopen niet volgens plan. Kirk en McCoy worden uiteindelijk door de Klingons in hechtenis genomen en naar een werkkamp gestuurd. Zullen zij in staat zijn uit de gevangenis te ontsnappen en zal er ooit vrede worden gesloten met de Klingons?

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Door de jaren heen heeft Star Trek al vele gedaanteverwisselingen ondergaan. Het begon in de jaren zestig van de vorige eeuw met een tv-serie, en vanaf 1979 werd er een filmreeks opgetuigd. Sindsdien zijn er nog meer tv-series en film-reïncarnaties geweest, allemaal met wisselende successen en resultaten. The Undiscovered Country, het zesde deel van de originele filmreeks, is een geslaagde productie geworden. Regisseur Nicholas Meyer weet de spanning goed te bewaren en de film bevat ook een aantal prima actiescènes. Zoals altijd zijn de decors weer indrukwekkend en Meyer bracht bovendien een uitstekende cast op de been.

Cast
Naast William Shatner (Miss Congeniality) en Leonard Nimoy (Invasion of the Body Snatchers) zijn ook DeForest Kelley (Gunfight at the O.K. Corral), Kim Cattrall (The Ghost Writer) en Christopher Plummer (All the Money in the World) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Nicholas Meyer.

Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op woensdag 13 januari om 22.30 uur te zien op Spike. Genre: science fiction. Speelduur: 110 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Sci fi-klassieker Star Trek VI: The Undiscovered Country woensdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV