Vanavond op tv: start Het Dorp, nieuwe afleveringen God, Jesus, Trump!

Vanavond op tv: start Het Dorp, nieuwe afleveringen God, Jesus, Trump!
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 13 januari

Kijktip :

Vanavond gaat Het Dorp een week later dan gepland - vanwege de onrust in Amerika een week geleden - van start. Geheel in lijn met de reden van het uitstel kun je op NPO 2 ook kijken naar nieuwe afleveringen van God, Jesus, Trump! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 13 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: Het Museum van Nederland

NPO 1
20:30 uur

Het Museum van Nederland is bijna vol. In deze laatste aflevering worden de laatste voorwerpen die bij de Nederlandse geschiedenis en cultuur horen toegevoegd. Dione de Graaff en Diederik Ebbinge ontvangen vanavond onder anderen de wereldkampioen stamppot- en snertkoken. Margriet Schavemaker gaat op het laatste moment nog op zoek naar een voorwerp rondom de Bijlmerramp.


Misdaadfilm: Catch Me If You Can

Comedy Central
20:30 uur

Vanavond is op Comedy Central de geweldige, stijlvolle misdaadfilm Catch Me If You Can te zien. Steven Spielberg maakte met deze film een terugkeer naar het topentertainment van vóór zware films als Schindler's List en Saving Private Ryan. De film is geïnspireerd op het buitengewone, waargebeurde verhaal van de briljante meesteroplichter Frank W. Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) en een FBI-agent (Tom Hanks) die verbeten achter hem aan zit.


Hart in Aktie: Sjon mist vrachtwagen

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Hart in Aktie zet Wendy van Dijk een vrachtwagenchauffeur, de zus van een ziek jongetje en de nabestaanden van een overleden gehandicapte vrouw in het zonnetje. Wendy ontmoet Sjon, een 44-jarige man die altijd met veel liefde als vrachtwagenchauffeur aan het werk was. Tot het noodlot in 2003 toesloeg en hij een hartstilstand kreeg waardoor hij niet meer in grote vrachtwagens kon rijden. Iets wat Sjon nog elke dag mist.


Nieuw: Het Dorp

NPO 1
21:55 uur

In het nieuwe programma Het Dorp reizen acteur Huub Stapel en schrijver Wim Daniëls op een motor met zijspan door Nederland op zoek naar het echte dorpsgevoel. Als echte dorpsjongens vragen Huub en Wim zich af wat er nog over is van het dorpse leven uit hun jeugd zoals gemeenschapszin, de kermis, de dorpsdokter en andere typische fenomenen. De rode draad van de serie is: wat is de toekomst voor het dorp in Nederland?


Terug: God, Jesus, Trump!

NPO 2
22:20 uur

In het vervolg van het programma God, Jesus, Trump! reist Tijs van den Brink opnieuw af naar de Bible Belt van Amerika waar afgelopen verkiezingen weer massaal op Donald Trump werd gestemd. Ondanks een uit de hand gelopen coronapandemie, economische teruggang, protesten en chaos na Black Lives Matter en een aanhoudende stroom van onthullingen over de persoon Trump bleven de meeste Amerikaanse christenen in Donald Trump hun leider zien.


Docu: Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls

NPO 2
23:10 uur

De film Showgirls van Paul Verhoeven flopte genadeloos in de bioscoop, maar groeide uit tot een cultklassieker. Regisseur Jeffrey McHale laat in deze documentaire allerlei lezingen op de film los en probeert de weerzin én adoratie te analyseren. Verhoevens provocatieve sprookje over een stripper in Las Vegas krijgt allerlei prijzen, onder andere voor slechtste film, actrice en regisseur. Het gesprek over Showgirls is nooit verstomd.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Het Dorp, nieuwe afleveringen God, Jesus, Trump! of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier