Vrijdag in De strijd om het Binnenhof: het verhaal van Johan van Oldenbarnevelt

Vrijdag in De strijd om het Binnenhof: het verhaal van Johan van Oldenbarnevelt
Wouke van Scherrenburg duikt in de geschiedenis

Kijktip :

Vrijdagavond (15 januari) is de tweede aflevering van de geschiedenisserie De strijd om het Binnenhof te zien op NPO 2. In deze episode duiken we samen met Wouke van Scherrenburg in het leven van Johan van Oldenbarnevelt.

De strijd om het Binnenhof gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Tachtigjarige Oorlog
Van Oldenbarnevelt (1547-1619) geldt als de eerste grote staatsman uit de historie van de Nederlanden. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog is Van Oldenbarnevelt ruim dertig jaar landsadvocaat én raadspensionaris van de Staten van Holland. Samen met Maurits van Oranje strijdt hij zij aan zij voor de onafhankelijkheid van de Nederlanden.

Breuk
Zoals wel vaker in de wereldgeschiedenis komt er echter een bruut einde aan hun samenwerking. Er ontstaat een breuk in de relatie en Van Oldenbarnevelt wordt op vernederende wijze geëxecuteerd op het schavot op het Binnenhof. In het geacteerde deel van deze aflevering neemt Pierre Bokma de rol van Johan van Oldenbarnevelt op zich.

De strijd om het Binnenhof is elke vrijdag rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De strijd om het Binnenhof terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in De strijd om het Binnenhof: het verhaal van Johan van Oldenbarnevelt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV