Sfeervolle spionagethriller Bridge of Spies dinsdag te zien op SBS9

Sfeervolle spionagethriller Bridge of Spies dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Na ruim veertig jaar in het vak had Steven Spielberg in 2015 niets meer te bewijzen, maar toch gooide hij opnieuw hoge ogen met de sfeervolle spionagethriller Bridge of Spies. Zoals zo vaak in Spielbergs films vertolkte Tom Hanks de hoofdrol in deze prachtige film, die je dinsdag kunt zien op SBS9. Je kunt Bridge of Spies streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Bridge of Spies vertelt het waargebeurde en indrukwekkende verhaal van de Amerikaan James Donovan (gespeeld door Hanks), een advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren: onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot. Daarvoor moet Donovan naar het Berlijn van de vroege jaren zestig afreizen, waar hij een deal probeert te sluiten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Steven Spielberg weet je als geen ander een bepaalde wereld in te trekken. Zo liet hij je in Saving Private Ryan meevoelen met de soldaten die op D-Day Normandië bestormden en naam hij je meerdere keren mee met de avonturen van Indiana Jones. In Bridge of Spies voert hij de kijker terug naar het tijdperk van de Koude Oorlog, en het grimmige Berlijn in het bijzonder. Ondanks dat is het een sfeervolle film geworden, mede dankzij de winterse omstandigheden. Hanks is memorabel in de hoofdrol, maar vooral Mark Rylance ontving veel lof voor zijn bijrol (onder meer een Oscar). Het scenario werd mede geschreven door de filmbroers Ethan en Joel Coen.

Cast
Naast Tom Hanks (Captain Phillips) en Mark Rylance (The Trial of the Chicago 7) zijn ook Scott Shepherd (Dark Phoenix) en Amy Ryan (Gone Baby Gone) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg (Schindler's List).

Bridge of Spies (2015) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op dinsdag 22 juni om 22.20 uur te zien op SBS9. Genre: drama, thriller. Speelduur: 142 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Sfeervolle spionagethriller Bridge of Spies dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV