Recensie: korte documentaire What Would Sophia Loren Do? is hartverwarmend

Recensie: korte documentaire What Would Sophia Loren Do? is hartverwarmend
Gaat Nancy Kulik filmster Sophia Loren ontmoeten?

Film :

Vanaf 15 januari staat de documentaire What Would Sophia Loren Do? op Netflix. De 82-jarige Nancy Vincenza Kulik speelt de hoofdrol in deze bijzondere biografische documentaire, waarin te zien is hoe zij geïnspireerd werd door wereldster Sophia Loren. Lees hier de recensie van What Would Sophia Loren Do?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sofia Villani Scicolone
In deze hartverwarmende korte documentaire put een Italiaans-Amerikaanse grootmoeder en filmliefhebber kracht en plezier uit het leven van haar idool Sophia Loren. Een verhaal over verlies, doorzettingsvermogen en de liefde voor deze prachtige filmster, die veel gelijkenissen vertoond met het echte leven van Loren.

Nancy Kulik in de korte film 'What Would Sophia Loren Do?'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De verrassing was groot toen de inmiddels 86-jarige Sophia Loren vorig jaar op Netflix te zien was. In de prachtige dramafilm La vita davanti a sé (Engelse titel: A Life Ahead) was zij weer in volle glorie te bewonderen. Deze documentaire laat ook fragmenten zien van deze film, maar staat vooral in het teken van Nancy Vincenza Kulik. De gelijkenissen tussen deze vrouwen zijn prachtig, en laten zien dat het leven voor beide vrouwen niet altijd makkelijk is geweest. Het enige nadeel is dat deze documentaire zeer kort duurt, maar toch brengt de film een mooie ode aan de Italiaanse filmster, die ook in 2021 nog straalt. Drie sterren.

Cast
Naast Sophia Loren (It Started in Naples) en Nancy Kulik zijn ook Edoardo Ponti, Carlo Ponti in deze korte docu te zien. Deze productie is geregisseerd door Ross Kauffman (Taken by the Tiger).

Vanaf 15 januari is de documentaire What Would Sophia Loren Do? in jouw huiskamer te streamen. Genre: Biografische Documentaire. Tijdsduur: 32 minuten. IMDb-score: n.n.b.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: korte documentaire What Would Sophia Loren Do? is hartverwarmend of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier