Zenuwslopende oorlogsfilm Eye in the Sky vrijdag te zien op Canvas

Zenuwslopende oorlogsfilm Eye in the Sky vrijdag te zien op Canvas
De laatste film van Alan Rickman

Kijktip :

De Britse acteur Alan Rickman was al een grote meneer in het Britse theater toen hij in 1988 doorbrak in de film Die Hard, en sindsdien heeft hij in tal van klassiekers gespeeld. Begin 2016 overleed hij op 69-jarige leeftijd, maar ook zijn laatste film was een fraaie productie: Eye in the Sky. Deze oorlogsthriller is vrijdag te zien op Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Kolonel Catherine Powell staat aan het hoofd van een geheime drone missie om een groep terroristen gevangen te nemen in Nairobi, Kenia. Wanneer ze verneemt dat de groep een zelfmoordaanslag plant, verandert haar doel in het doden van de terroristen. Steve Watts, de piloot die de drone bestuurt, neemt het schuiladres waar de terroristen verblijven in het vizier, net op het moment dat een negenjarig meisje zich in de 'kill zone' begeeft. Powell zal nu met advocaten en politici moeten bepalen of de actie doorgaat of niet.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Eye in the Sky is om meerdere redenen bijzonder. Allereerst natuurlijk omdat het een mooie zwanenzang is van Alan 'Severus Sneep' Rickman, die op 14 januari 2016 overleed. Hij zet ook in zijn laatste film een sterke rol neer van een indrukwekkende legergeneraal. Ten tweede valt op dat de hoofdrol in deze oorlogsfilm gespeeld wordt door een vrouw - en niet de minste: Helen Mirren. Oorlogsfilms zijn normaal gesproken tot de nok toe gevuld met testosteron en dus is Eye in the Sky in dat opzicht buitengewoon verfrissend te noemen. Gelukkig is er ook aan spanning en sensatie geen gebrek in deze uitstekende productie.

Cast
Naast Helen Mirren (Trumbo) en Alan Rickman (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) zijn ook Aaron Paul (Breaking Bad) en Barkhad Abdi (Captain Phillips) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Gavin Hood.

Eye in the Sky (2015) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 15 januari om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: oorlog, thriller. Speelduur: 102 minuten.

Herhaling
Heb je Eye in the Sky gemist? Niet getreurd: op zaterdag 16 januari is de film nogmaals te zien om 23.55 uur op NPO 2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zenuwslopende oorlogsfilm Eye in the Sky vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier