Aangrijpend en meeslepend filmdrama Lion vrijdag te zien op NPO 3

Aangrijpend en meeslepend filmdrama Lion vrijdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

De Brits-Indiase acteur Dev Patel werd een wereldster dankzij Oscarwinnaar Slumdog Millionaire (2008) en in 2016 keerde hij - met veel succes - terug op Indiase bodem voor het prachtige en aangrijpende filmdrama Lion. Deze film is vrijdag te zien op NPO 3 en je kunt Lion streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
De vijfjarige Indiase jongen Saroo raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen in deze levensgevaarlijke omgeving, waarna hij door een liefdevol stel in Australië wordt geadopteerd. Vijfentwintig jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel regisseur Garth Davis met Lion wel érg duidelijk op de emoties van de kijker speelt, slaagt hij daar glansrijk in. Het verhaal van Saroo is dan ook een wonderschone vertaling van het programma Spoorloos naar het witte doek, met een flinke laag Hollywoodkwaliteit. Patel schittert in de rol van de volwassen Saroo (het leverde hem zelfs een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol op) en ook de rest van de cast laat uitstekend acteerwerk zien. Laat je meevoeren in een verhaal dat zó bizar en meeslepend is, dat het wel waargebeurd moet zijn.

Cast
Naast Dev Patel (Hotel Mumbai) en Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo) zijn ook David Wenham (Public Enemies) en Nicole Kidman (Bombshell) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Garth Davis.

Lion (2016) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op vrijdag 15 januari om 22.15 uur te zien op NPO 3. Genre: drama. Speelduur: 118 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend en meeslepend filmdrama Lion vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier