Meeslepende misdaadfilm American Gangster zondag te zien op RTL 7

Meeslepende misdaadfilm American Gangster zondag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Amazon Prime en Netflix

Kijktip :

Denzel Washington laveert in zijn lange carrière constant tussen mannen aan de goede én de verkeerde kant van de wet. In 2007 koos hij duidelijk voor dat laatste met de rol van Frank Lucas in de epische misdaadfilm American Gangster. Deze film is zondag te zien op RTL 7 en je kunt American Gangster streamen via onder meer Amazon Prime en Netflix.

Het verhaal
New York in de jaren zeventig. Frank Lucas is de zwijgzame rechterhand van een belangrijke zwarte crimineel in Harlem. Als zijn baas plotseling sterft, maakt Frank hier slim gebruik van en bouwt met veel succes zijn eigen imperium op door drugs te importeren uit Azië. Richie Roberts is een agent en een outsider. Hij weet dat de drugswereld plotseling gedomineerd wordt door een man die vanuit het niets is gekomen. Lucas en Roberts houden zich beiden aan een strenge ethische code die hen onderscheidt van hun collega's - eenzame mannen aan tegenovergestelde kanten van de wet. Een confrontatie kan niet uitblijven...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Ridley Scott is een filmmaker van formaat, maar lange tijd kenden we hem vooral van science fiction-klassiekers en epische historische films. Met American Gangster maakte hij ook een film die je in die laatste categorie zou kunnen scharen, maar bovenal is dit een ijzersterke misdaadproductie die op fraaie wijze een tijdsbeeld van de jaren zeventig schetst. Het is verfrissend om eens een Afro-Amerikaan in de rol van meedogenloze, maar stijlvolle gangster te zien - en wie kun je beter voor zo'n rol vragen dan Denzel Washington? Hij maakt opnieuw grote indruk, maar Russell Crowe is al net zo sterk.

Cast
Naast Denzel Washington (The Equalizer) en Russell Crowe (Gladiator) zijn ook Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) en Josh Brolin (Sicario) te zien in American Gangster. Deze productie is geregisseerd door Ridley Scott (The Martian).

American Gangster (2007) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is zondag 27 februari om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 157 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Meeslepende misdaadfilm American Gangster zondag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV