Superspannende filmklassieker Escape from Alcatraz zie je vrijdag op België Eén

Superspannende filmklassieker Escape from Alcatraz zie je vrijdag op België Eén
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

We kennen Clint Eastwood natuurlijk vooral van de vele iconische westerns waar hij in te zien was, maar zijn carrière omvat veel meer dan dat. In de jaren zestig en zeventig had hij bijvoorbeeld een zeer productieve samenwerking met regisseur Don Siegel, die onder meer de klassieker Escape from Alcatraz opleverde. Deze film is vrijdag te zien op België Eén en je kunt Escape from Alcatraz streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Op 18 januari 1960 arriveert Frank Morris op het gevangeniseiland Alcatraz. De bewaker is meteen overduidelijk: nog nooit is iemand hier ontsnapt. Morris heeft al eerder een uitweg gevonden uit gevangenissen en hij lijkt vastberaden om ook deze keer geschiedenis te schrijven en te vluchten. Morris maakt in de streng bewaakte gevangenis kennis met zijn lotgenoten en niet iedereen kan het goed met hem vinden. Wanneer vreemde geruchten de ronde doen, besluit hij dat het hoog tijd geworden is om zijn ontsnapping voor te bereiden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Gevangenisfilms zijn er in alle soorten en maten, maar toch draait het meestal om een ontsnapping uit de benarde situatie waar de hoofdpersoon zich in bevindt. De titel van Escape from Alcatraz geeft al aan dat dat in deze film niet anders is. Toch weet regisseur Siegel de spanning - zoals veel van zijn films - maximaal te benutten. Hij maakte er een ruwe film van met prima acteerwerk van Eastwood, die even onverstoorbaar is als altijd. Het feit dat deze film zich afspeelt op het legendarische gevangeniseiland Alcatraz maakt hem nét even een tikkeltje specialer.

Escape from Alcatraz (1979) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op vrijdag 15 januari om 23.30 uur te zien op België Eén. Genre: thriller. Speelduur: 112 minuten.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Superspannende filmklassieker Escape from Alcatraz zie je vrijdag op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier