Zaterdag in Verborgen verleden: Rifka Lodeizen duikt in familiegeschiedenis

Zaterdag in Verborgen verleden: Rifka Lodeizen duikt in familiegeschiedenis
Actrice gaat op onderzoek uit

Kijktip :

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Verborgen verleden zien we hoe actrice Rifka Lodeizen op reis gaat door haar familiegeschiedenis. De actrice kennen we van Tonio, De 12 van Oldenheim en Judas, maar hoe zit het met haar familie?

Verborgen verleden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Oorlogsverleden
Met enige tegenzin begint Lodeizen aan de zoektocht door haar familiegeschiedenis, want ze ziet er als een berg tegenop om in het oorlogsverleden van haar vader Frank te duiken. Haar familie werd namelijk hard geraakt door de Tweede Wereldoorlog: Frank kon als joods jongetje ternauwernood aan de nazi's ontsnappen.

Lees verder onder de video's.

Tragisch lot
Daarmee was hij één van de gelukkigen in de familie, want veel andere familieleden wachtte een tragisch lot. Lodeizen is ook erg nieuwsgierig naar de verhalen die er voorbij te oorlog te vinden zijn. Waar leiden de Sefardische voorouders Rifka naartoe? En waar bloeien de hoop en het verzet in deze verhalen van vlucht en vervolging?

Verborgen verleden is elke zaterdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Verborgen verleden terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in Verborgen verleden: Rifka Lodeizen duikt in familiegeschiedenis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier