Maandag in Kruispunt: religie en de president van de Verenigde Staten

Maandag in Kruispunt: religie en de president van de Verenigde Staten
Welke rol speelt het geloof in het Witte Huis?

Kijktip :

Het nieuwe seizoen van Kruispunt is vanaf maandag 18 januari te zien op NPO 1. Hierin worden verhalen uit het hart van de samenleving verteld - zowel uit binnen- als buitenland. In de eerste aflevering gaat het over de rol van religie in de Verenigde Staten, de Amerikaanse politiek en het Witte Huis.

Kruispunt gemist? Kijk de hele aflevering terug via Gids.tv.

Diepgelovig
Het is bijna een regel in Amerika: de president van het land is een diepgelovig man. Hoewel Joe Biden vanaf eind januari pas de tweede katholieke president in het Witte Huis is, heeft godsdienst altijd een grote rol gespeeld in de politiek. Biden vertelt zonder enige terughoudendheid over zijn geloof - en de troost die hij in zijn geloof heeft gevonden.

Verliezen
Heel Amerika is op de hoogte van de tragische verliezen die Biden heeft geleden, zoals de dood van zijn eerste vrouw en één van zijn zoons. Volgens Biden is zijn geloof ook een grote inspiratie voor het politieke beleid dat hij voert. De aflevering 'God in het Witte Huis' van Kruispunt gaat over geloof en de Amerikaanse politiek. Hierin komen onder anderen Sister Campbell, een persoonlijke vriendin van Biden, en Eelco Bosch van Rosenthal aan het woord.

Het nieuwe seizoen van Kruispunt is vanaf maandag 18 januari wekelijks rond 22.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Kruispunt terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Kruispunt: religie en de president van de Verenigde Staten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier