Vanavond op tv: Brigitte Kaandorp met Eh..., festival Noorderslag 2021 en meer

Vanavond op tv: Brigitte Kaandorp met Eh..., festival Noorderslag 2021 en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 januari

Kijktip :

Deze zaterdagavond belooft weer een heerlijke tv-avond te worden. Zo kun je kijken naar een theatershow van Brigitte Kaandorp, of een prachtige film die meerdere Oscars heeft gewonnen. Ook krijg je een kijkje in de bijzondere familiegeschiedenis van Rifka Lodeizen, en kun je kijken naar een docu over de kleinste vrouw ter wereld… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Cabaret: Brigitte Kaandorp - Eh...

SBS 6
20:25 uur

SBS6 zendt vanavond de theatershow 'Eh...' van cabaretière Brigitte Kaandorp uit.

Bekijk het overzicht van alle cabaretvoorstellingen op SBS6 de komende weken.

Kaandorp deelt in haar meest recente theatershow haar beleving van de wereld en die brengt haar soms de nodige kronkels op haar pad. Maar nu ze ouder en wijzer is weet ze zich moeiteloos uit elke situatie te redden. Bewapend met haar onverwoestbare humor, haar ontspannen relativeringsvermogen en haar loepzuivere zangstem brengt Brigitte Kaandorp een show vol monologen en muziek.


Verborgen verleden: Rifka Lodeizen

NPO 2
20:35 uur

In deze aflevering van het programma Verborgen verleden duikt actrice Rifka Lodeizen in haar familiegeschiedenis. Rifka ziet er als een berg tegenop om in het oorlogsverleden van haar vader Frank te duiken. Over hoe hij als joods jongetje aan de nazi's kon ontsnappen en over het tragische lot dat andere familieleden wachtte. Maar ze is ook erg nieuwsgierig naar welke verhalen er voorbij de oorlog te vinden zijn. Waar leiden de Sefardische voorouders Rifka naartoe? En waar bloeien de hoop en het verzet in deze verhalen van vlucht en vervolging?


Docu: The World's Smallest Woman

TLC
21:00 uur

De 26-jarige Jyoti Amge is amper 60 centimeter lang en weegt nog geen 6 kilogram, zo is te zien in de docu The World's Smallest Woman. De Indiase is daarmee de allerkleinste vrouw ter wereld. Maar ze mag dan klein van stuk zijn, haar persoonlijkheid gaat door het dak, zoals te zien is in deze documentaire. Jyoti is vrolijk, energiek en vol ambities. Zo wil ze graag een serieuze acteercarrière starten, een van de redenen waarom ze nu voor even op bezoek is in Amerika. En om van de Amerikaanse cultuur te genieten, zoals bowlen, pizza eten en op stap gaan zonder haar ouders, wat bij haar thuis niet is toegestaan. Maar de belangrijkste reden van haar bezoek is iets serieuzer van aard: ze hoopt een dokter te vinden die haar kan helpen met de gezondheidsissues waar ze mee kampt als gevolg van haar kleine lengte. Is er een arts die haar kan helpen?


Biografisch drama: The King's Speech

Eén
21:10 uur

The King’s Speech vertelt het waargebeurde verhaal over Koning George VI (Colin Firth), die om zijn stotterproblemen te overwinnen les krijgt van de eigenzinnige logopedist Lionel Logue (een rol van Geoffrey Rush). De film won onder meer vier Oscars voor Beste Film, Beste Regie (Tom Hooper), Beste Acteur (Colin Firth) en Beste Originele Scenario (David Seidler). Na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt Bertie gekroond tot Koning George VI van Engeland. Zijn land staat aan de vooravond van een oorlog, maar het stotteren werkt de nieuwe koning flink tegen terwijl het land smacht naar een krachtige leider. Ondanks een wat moeilijke start lijkt Lionel's onorthodoxe methode zijn vruchten af te werpen en de koning krijgt steeds meer vertrouwen om met zijn stem om het volk toe te spreken.


Festival: Noorderslag 2021

NPO 3
23:00 uur

Dit jaar geen Noorderslag in een dampende Oosterpoort met een kolkende, dansende mensenmassa, maar wel heel veel muziek, uitgeserveerd in een digitale festival-omgeving. De uitzending van Noorderslag 2021 biedt een blik op de meest veelbelovende muzikale acts van dit jaar. Onder anderen Rolf Sanchez, Tim Dawn, Nick Klyne en Blackbird treden op. Naast livemuziek zijn er ook meerdere reportages over acts, zoals Goldkimono, Froukje, Robin Kester, Sophie Straat en The Vices.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Brigitte Kaandorp met Eh..., festival Noorderslag 2021 en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV