Zaterdag bij Op1: Burgemeester Sharon Dijksma over avondklok in Nederland

Zaterdag bij Op1: Burgemeester Sharon Dijksma over avondklok in Nederland
Dit zijn de gasten van zaterdag 16 januari

Kijktip :

Op deze zaterdag is door Omroep Max een speciale editie van Op1 gepland. In eerste instantie zou het onderwerp daarin 'de val van het kabinet' worden, maar omdat hier vrijdag al uitgebreid over is gesproken, zijn nu andere onderwerpen aan de beurt. Dit zijn de gasten van Op1 op zaterdag 16 januari.

De tekst gaat door onder de video's

Gasten in Op1 van zaterdag 16 januari

  • Waar volwassen vrouwen worden gefeliciteerd met de komst van een baby, krijgen tienermeiden vaak negatieve reacties. Daar schiet niemand wat mee op, volgens Tara Boxman, die zelf moeder werd op haar 17e. Vanavond is samen met haar 18-jarige dochter Yarah bij Op1 te gast.
  • Het OMT komt dit weekend met een advies aan het kabinet over een eventuele avondklok. Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma liet zich hier eerder kritisch over uit. Vanavond bij Op1 vertelt ze waarom de mogelijke handhaving voor burgemeesters een grote zorg is.
  • Het ziet er niet naar uit dat de kinderopvangcentra en basisscholen volgende week maandag vervroegd opengaan. De besmettelijke Britse virusvariant gooit roet in het eten. Viroloog Anne Wensing schuift vanavond bij Op1 aan en legt uit waarom vele kinderen en hun ouders worden teleurgesteld.
  • Het kabinet kwam erdoor ten val, maar de problemen bij de Belastingdienst zijn er niet mee opgelost. De compensatie die gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire kregen, moet voor een groot deel direct weer worden afgedragen. Vanavond bij Op1 vertelt bewindvoerder Annemieke Bosma over de mogelijke desastreuze gevolgen. En advocaat Vasco Groeneveld vertelt waarom hij namens gedupeerde ouders aangifte doet tegen vijf oud-bewindslieden.

Presentatie
De presentatie van Op1 is op zaterdag 16 januari in handen van Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag, elke zondag en sporadisch op zaterdag om 22.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt iedere aflevering en de interessantste fragmenten van Op1 terugkijken op Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag bij Op1: Burgemeester Sharon Dijksma over avondklok in Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier