Recensie: Sightless is de Netflix-hit Bird Box, maar dan in lockdown

Recensie: Sightless is de Netflix-hit Bird Box, maar dan in lockdown
Met Madelaine Petsch en Alexander Koch

Film :

Vanaf vandaag - 20 januari - staat de film Sightless op Netflix. Deze splinternieuwe thriller- en dramafilm (met een héél klein beetje horror) met Riverdale-ster Madelaine Petsch zet je vaak op het verkeerde been - en toch zie je het al van mijlenver aankomen. Lees hier de recensie van Sightless.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

A Little Bird in the Cage
Een jonge vrouw (Ellen genaamd) wordt door een onbekende op brute wijze aangevallen, waarna ze blind door het leven moet. Sinds de gebeurtenis zondert ze zich als een ware kluizenaar af in haar appartement. Het isolement voedt haar paranoia en de overtuiging dat ze opnieuw wordt bedreigd door haar belager. In de hoop dit te overleven moet Ellen op haar nieuwe zintuigen vertrouwen. En waar komt het 'kwaad' vandaan?

Actrice Madelaine Petsch in de film 'Sightless'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Regisseur Cooper Karl maakt zijn debuut met deze thriller die visueel nog best aardig uitpakt. De vele blauwtinten in de kleding, meubels en sets zijn claustrofobisch en sfeervol. Doordat het verhaal zich voornamelijk op één plek afspeelt (het nieuwe appartement van Ellen) wordt het nooit heel spannend - eerder saai. Vergelijkbare films, zoals het bloedstollende en ijzersterke Don't Breathe (binnenkort op Netflix!) en Sandra Bullocks Bird Box zijn er in overvloed, en Sightless brengt dan ook niets nieuws. Voor een keer best aardig, maar verwacht geen grote verrassingen. Bovendien is de finale - die duidelijk maakt hoe de vork in de steel zit - niet heel sterk. Twee sterren.

Cast
Naast Madelaine Petsch (Polaroid) en Alexander Koch (Under the Dome) is ook December Ensminger (True Detective) in deze film te zien. Deze productie is het debuut voor regisseur Cooper Karl.

Vanaf 20 januari 2021 is de film Sightless in jouw huiskamer te streamen op Netflix. Genre: Thriller, Drama, Horror. Tijdsduur: 89 minuten. IMDb-score 5,4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Sightless is de Netflix-hit Bird Box, maar dan in lockdown of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier