Bloedstollende actiefilm The Bourne Identity dinsdag te zien op Veronica

Bloedstollende actiefilm The Bourne Identity dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Prime Video

Kijktip :

Matt Damon als actieheld, het was iets waar menig wenkbrauw van omhoogging in de vroege jaren 2000. Zou de rol van Jason Bourne in de bloedstollende actiefilm The Bourne Identity wel bij hem passen? Achteraf kunnen we daar een volmondig "ja" op antwoorden. De film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt The Bourne Identity streamen via Netflix en Prime Video.

Het verhaal
De film begint voor zowel de kijker als de hoofdpersoon in grote verwarring: een Italiaanse vissersboot redt een drenkeling uit de Middellandse Zee. Wie is deze persoon en wat is zijn geschiedenis? Deze vragen worden door het geheugenverlies van de drenkeling niet makkelijker. Langzaam maar zeker leren we hem kennen als Jason Bourne (gespeeld door Matt Damon), die in een mysterieus plot van de CIA verzeild is geraakt. Al snel ontaardt het in een bloedstollend kat-en-muisspel tussen Bourne en de CIA.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Veel actiefilms zijn van het kaliber "van dik hout zaagt men planken", met een flinterdun verhaal en een overdosis explosieve actiescènes. Gelukkig valt The Bourne Identity buiten die categorie: de film is gebaseerd op de verhalen van de Amerikaanse schrijver Robert Ludlum, en bevat een buitengewoon intelligent scenario. Gelukkig lijdt de actie er niet onder: Matt Damon is in topvorm, en het schokkerige camerawerk zuigt de kijker helemaal mee in de film. Het tweede en derde deel zijn minstens zo goed, maar geregisseerd door Paul Greengrass.

Cast
Naast Matt Damon (Ford v Ferrari) en Franka Potente (The Conjuring 2) zijn ook Chris Cooper (Adaptation.) en Clive Owen (Children of Men) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Doug Liman (American Made).

The Bourne Identity (2002) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is dinsdag 23 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, mysterie, thriller. Speelduur: 119 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV