Maandag in M: Twan Huys blikt vooruit op inauguratie van Joe Biden

Maandag in M: Twan Huys blikt vooruit op inauguratie van Joe Biden
De gasten van maandag 18 januari

Kijktip :

Het is bijna tijd voor de presidentswissel in Amerika, Donald Trump maakt plaats en woensdag is de inauguratie van Joe Biden. In de talkshow M blikt Twan Huys vooruit op deze historische gebeurtenis en bespreekt alle ontwikkelingen van de laatste tijd in de VS. En er komen nog meer gasten en onderwerpen aan bod…

Lees verder onder de video's.

De gasten in M - maandag 18 januari

  • Nog maar twee dagen - mocht alles doorgaan - tot de inauguratie van Joe Biden en hij officieel de 46e president van Amerika is. Washington DC zet zich ondertussen schrap voor de gevreesde aanhangers van Trump. Dit weekend stond alles al op scherp, maar de rellen bleven gelukkig uit. Helaas doet dat niks af aan de dreiging voor de aankomende dagen. Die lijkt nu zelfs van binnenuit te komen vreest de FBI. We bespreken de laatste ontwikkelingen straks met Twan Huys.
  • Evert van Benthem, Henk Angenent en Reinier Paping zijn onlosmakelijk verbonden met de tocht der tochten. Maar zij zijn niet de enige winnaars van de Elfstedentocht... Neem bijvoorbeeld Lenie van der Hoorn, Tineke Dijkshoorn en Klasina Seinstra! De drie winnaressen van '85, '86 en '97 kregen nooit de naam en faam die de mannen wel kregen, want pas na 1997 kwam er een eigen dames klassement. Vandaag zet M ze extra in het zonnetje.
  • De Partij van de Arbeid is er uit; de opvolger van Lodewijk Asscher is Lilianne Ploumen. Ze is dan ook de eerste vrouwelijke lijsttrekker van de PvdA ooit! Ploumen heeft nog twee maanden om te bewijzen dat de sociaal democratie recht van bestaan heeft… Wij praten hier straks over met voormalig PvdA adviseur Julia Wouters, oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en columnist Kustaw Bessems.

M is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van de talkshow M terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in M: Twan Huys blikt vooruit op inauguratie van Joe Biden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier