Maandag in Op1: Mark Rutte over overlijden Hans de Boer

Maandag in Op1: Mark Rutte over overlijden Hans de Boer
De gasten van maandag 18 augustus

Kijktip :

Vanavond schuiven twee ministers van het demissionair kabinet aan, namelijk Sigrid Kaag en Mark Rutte. Ze zullen het plots overlijden van econoom Hans de Boer bespreken. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 18 januari

  • Vrijdag viel het kabinet al, maar morgen debatteert de Tweede Kamer nog over de toeslagenaffaire. Vanavond praten we erover bij Op1 met geschiedkundige en opiniemaker Rutger Bregman en onderzoeksjournalist bij De Correspondent Jesse Frederik. Die laatste schreef ‘Zo hadden we het niet bedoeld – De tragedie achter de toeslagenaffaire’. Dit boek begon ooit als een artikel, maar is uitgegroeid tot een waar magnum opus waarin hij een reconstructie maakt die laat zien hoe jarenlange anti-fraudemaatregelen uiteindelijk de toeslagenaffaire veroorzaakten.
  • Voorlezen, wie is er niet groot mee geworden? Woensdag starten de Nationale Voorleesdagen (online), en is ook het Nationaal Voorleesontbijt (te zien op NPO 3).Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig is een van de ambassadeurs van de Voorleesdagen.Gijs Scholten van Aschat is een gewild voorlezer van luisterboeken, en weet als acteur als geen ander hoe je een tekst overbrengt. Samen vertellen zij over ideale voorleesboeken, en hoe die voor te lezen.
  • Oud-werkgeversvoorman Hans de Boer is vannacht overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij werd 66 jaar. Vanavond bij Op1 praten we erover met demissionair minister voor Buitenlandse Handel Sigrid Kaag, Jacco Vonhof van MKB Nederland en met demissionair minister-president Mark Rutte.
  • Het demissionaire kabinet worstelt met de coronamaatregelen: moet er een avondklok of een visiteverbod komen? En laat de Tweede Kamer dat toe? We praten met politiek commentator Joost Vullings van EenVandaag en met kinderarts en epidemioloog Patricia Bruijning over de moeilijkheid van demissionair regeren in coronatijd.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 18 januari gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Mark Rutte over overlijden Hans de Boer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier