Nieuw seizoen Tussen kunst en kitsch gaat woensdag van start op NPO 1

Nieuw seizoen Tussen kunst en kitsch gaat woensdag van start op NPO 1
Duiken er weer verborgen schatten op?

Kijktip :

Vanaf woensdag 20 januari is het nieuwe seizoen van Tussen kunst en kitsch te zien op NPO 1, waarin presentator Frits Sissing en een team van experts weer allerlei Nederlanders ontvangen. Die hebben erfstukken en zolderkunst meegenomen om er achter te komen wat daar de waarde van is.

Tussen kunst en kitsch gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Bijzondere ontdekkingen
Het belooft opnieuw een seizoen vol bijzondere ontdekkingen te worden, met diverse zeer waardevolle objecten. De eerste aflevering is opgenomen in Museum Het Valkhof in Nijmegen, waar onder meer een boogpendule voorbijkomt. Die werd gemaakt in Frankrijk, maar is in Nederland verkocht door geëmigreerde Italianen met een prestigieus handelshuis van luxegoederen.

Haagse School
Verder wordt er een lichtkast getaxteerd, die werd gefabriceerd door Ber Mengels. Hij was afkomstig uit een mijnwerkersgezin dat in 1950 van Limburg naar Den Haag trok. In de Hofstad werd hij vooral bekend als schilder van de nieuwe Haagse School. In de jaren zestig experimenteerde hij met bewegende kunst en lichtobjecten.

Het nieuwe seizoen van Tussen kunst en kitsch is vanaf woensdag 20 januari wekelijks om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Tussen kunst en kitsch terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Tussen kunst en kitsch gaat woensdag van start op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier