Recensie: rauw Nederlands drama Paradise Drifters nu te zien op Videoland

Recensie: rauw Nederlands drama Paradise Drifters nu te zien op Videoland
Met Bilal Wahib, Jonas Smulders en Tamar van Waning

Film :

Sinds 20 januari staat de film Paradise Drifters op Videoland. Drie jonge mensen in een zwaar en uitzichtloos bestaan vinden elkaar, en gaan op reis voor een beter leven - of niet? Lees hier de filmrecensie van Paradise Drifters.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Lorenzo, Chloe en Yousef
Het verhaal gaat over Lorenzo. Hij rijdt voor 'een laatste klus' naar Marseille en krijgt onderweg te maken met de ongewenste lifters Chloe en Yousef, die hun eigen redenen hebben om hun leven in Nederland te ontvluchten. Deze drie jongvolwassenen zijn door het lot volledig op elkaar aangewezen tijdens een lange reis waarin ze allemaal met de eigen krachten en tekortkomingen worden geconfronteerd.

Met acteur Bilal Wahib in de film 'Paradise Drifters'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Het is een ontzettende pech voor filmmakers en crew: je hebt een grootschalige bioscooprelease en promotiecampagne op de agenda staan, maar juist op dat moment (maart 2020) breekt de coronapandemie uit. Daardoor was het passieproject Paradise Drifters maar weinig op het witte doek te zien. Wel werd de film genomineerd voor drie Gouden Kalveren, waarvan er één werd verzilverd. De sympatieke Bilal Wahib (een groot acteertalent) won de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol. Door sprekende en sfeervolle beelden, maar zeer weinig dialoog wordt een traag en soms gruwelijk verhaal verteld over jongeren die in diepe ellende zitten. Een typische 'arthousefilm', en dat zal niet iedereen aanspreken. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Bilal Wahib (Fissa) en Jonas Smulders (Doodstil) is ook Tamar van Waning in de film te zien. Deze productie is geregisseerd door Mees Peijnenburg (Geen Koningen in ons Bloed).

Vanaf 20 januari 2021 is de film Paradise Drifters te streamen in jouw huiskamer op Videoland. Genre: Drama. Tijdsduur: 85 minuten. IMDb-score 5,9.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: rauw Nederlands drama Paradise Drifters nu te zien op Videoland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier